Zakelijke winst tegen Jong Sparta

Na puntverlies in de vorige thuiswedstrijd, werd het weer eens tijd om op Nieuw Zuid met winst af te sluiten. Dat zou dan moeten gebeuren tegen Jong Sparta.

Quick Boys kwam al vroeg op voorsprong maar zag Jong Sparta in de loop van de eerste helft langszij komen. Na rust konden de blauw-witten de wedstrijd alsnog naar zich toetrekken.

De thuisploeg kende de luxe van een vroege voorsprong. Al in de tweede minuut scoorde Sem van Duijn vanaf de rand van het strafschopgebied, op aangeven van Nick Broekhuizen. De jonge buitenspeler gaf doelman Tevreden het nakijken met een geplaatst schot. Dat smaakte naar meer. De blauw-witten gingen direct op zoek naar verhoging van de marge. Dit leek na bijna een kwartier te lukken, maar een doelpoging van Broekhuizen werd nog net tot hoekschop verwerkt.

Quick Boys was de bovenliggende partij. Een serie hoekschoppen leidde niet tot resultaat. Een aantal keer kwam de ploeg dicht bij een doelpunt, maar steeds kon niemand het beslissende zetje geven. De Katwijkers moesten wel alert blijven bij snelle uitvallen van de gasten. Maar voorlopig kwam de voorsprong niet in gevaar.

Tien minuten voor rust troefde Jong Sparta Quick Boys af bij een spelhervatting. Zandbergen brak door na een snelle ingooi. Hij bereikte Lourens die simpel kon binnenschuiven. Compleet onverwacht waren de gasten terug in de wedstrijd. Het inspireerde de Rotterdammers om op zoek te gaan naar meer. Ze voelden dat er misschien iets te halen viel en maakten het de thuisploeg nu lastiger. Op slag van rust werd Van der Helm tot twee keer toe aan het werk gezet door Oufkir. Telkens trok de doelman aan het langste eind, waardoor de eerste helft eindigde met een 1-1 tussenstand.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Jong Sparta zette aan en na een paar minuten kwam Zandbergen in kansrijke positie. Van der Helm kon met een knappe redding een achterstand voorkomen.

Even later eindigde aan de andere kant een inzet van Chima Bosman op de vuisten van doelman Tevreden. Die moest een paar minuten later alsnog capituleren. Hij kon een schot van Sem van Duijn nog keren, maar was kansloos bij de rebound van Broekhuizen. Quick Boys leidde weer in de wedstrijd.

Nog was het leed niet geleden voor Jong Sparta. Al snel werd de schade nog groter. Na een fraaie actie legde Sem van Duijn in het doelgebied af op Van den Meiracker. Zijn poging werd verwerkt tot een hoekschop, die via Van den Hoek tot goal werd gepromoveerd.

Na deze 3-1 was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen kregen nog wat mogelijkheden om iets aan de tussenstand te doen. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar het net werd niet meer gevonden. Quick Boys kon verdiend drie punten toevoegen aan het puntentotaal.

Foto’s: Pro Shots