Voorbeschouwing Quick Boys – Rijnsburgse Boys

Ranglijst technisch beschouwd hebben beide ploegen weinig meer om voor te spelen, maar een derby tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys is en blijft een wedstrijd op zich. Naar verwachting zullen duizenden voetballiefhebbers de weg naar sportpark Nieuw Zuid weten te vinden om de klassieker in de Derde Divisie bij te wonen. De derby tussen de twee dorpsgenoten staat onder leiding van scheidsrechter M.P. Gerritsen. De inwoner van Eindhoven, die dit seizoen voor de vierde keer een wedstrijd van Quick Boys fluit, laat om 15:00 uur aftrappen. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Hilverda De Boer uit Aalsmeer. Na afloop van de wedstrijd zal DJ Arie van Rooijen de muzikale derde helft verzorgen. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys! Klik HIER voor de online ticketverkoop.

Algemeen
Rijnsburgse Boys is opgericht op 24 maart 1930. De thuisbasis van de geelzwarten is sportpark Middelmors. De club van voorzitter Ad Hendriksen telt ongeveer veertienhonderd leden. Een van de meest succesvolste seizoenen van de Rijnsburgers was 1989-1990: zowel de afdelingstitel als de zaterdagtitel werden in de wacht gesleept. In de strijd om het algeheel amateurkampioenschap was zondagkampioen Geldrop in een onderlinge confrontatie te sterk voor de zaterdagkampioen. In de seizoenen 2005-2006, 2006-2007 en 2008-2009 was Rijnsburgse Boys eveneens de sterkste in de Hoofdklasse A.  

Vorig seizoen
De afgelopen zes jaar speelden de geelzwarten in de Topklasse. Afgelopen seizoen misten zij de boot naar de Tweede Divisie door op de laatste speeldag de beslissende wedstrijd van GVVV te verliezen. De teleurstellende prestaties luidde het vertrek van trainer Niek Oosterlee in wiens contract niet werd verlengd. Pieter Mulders, afkomstig van Kon. HFC, werd aangesteld als zijn vervanger. Ook volgend seizoen zal de 50-jarige Mulders actief zijn op De Middelmors.

Mutaties
Het eerste elftal van Rijnsburgse Boys heeft een ware metamorfose ondergaan gedurende de overschrijvingsperiode van afgelopen zomer. Masies Artien (SC Genemuiden), Wesley Goeman (Scheveningen), Max Hudepohl (Quick), Jeffrey Jongeneelen (Katwijk), Jorn van Lunteren (Jodan Boys), Marc Magan (SC Cambuur), Hidde Prijs (Kon. HFC), Wesley de Ruiter (Sportlust’46), Martijn Tjon-A-Njoek (FC Rijnvogels), Jordy Strooker (Spakenburg), Donny Verdam (Kon. HFC), Rachid el Yaakoubi (Kon. HFC) en Sven Verlaan (FC Den Bosch) kwamen de gelederen van de geelzwarten versterken. Laatstgenoemde heeft de club inmiddels alweer de rug toegekeerd. In de winterstop is de veelbesproken Giovialli Serbony tussentijds overgekomen van VVSB.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Rijnsburgse Boys liefst 57 keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen 25 onderlinge wedstrijden, de geelzwarten zegevierden 16 keer. In eveneens zestien wedstrijden werden de punten gedeeld. De heenwedstrijd eindigde in een nachtmerrie. Na een vroege achterstand en de vlotte gelijkmaker van Dennis van der Plas ging werkelijk alles mis. Een 7-1 nederlaag was het gevolg van de complete off-day aan de zijde van Quick Boys. Tijd voor revanche!

Stand van zaken
Met 45 punten uit 27 duels staat Rijnsburgse Boys momenteel op de vijfde plaats. De achterstand op koploper IJsselmeervogels bedraagt tien punten, maar de geelzwarten hebben nog een wedstrijd tegoed. Toch lijken de Rijnsburgers geen rol van betekenis meer te kunnen gaan spelen in de titelrace waardoor een nieuwe teleurstelling, na het mislopen van de Tweede Divisie vorig seizoen, op de loer ligt. Afgelopen zaterdag boog Rijnsburgse Boys op eigen veld een 0-1 achterstand tegen Harkemase Boys om in een 2-1 overwinning. De doelpunten kwamen op naam van Joël Tillema en Giovialli Serbony.
Quick Boys heeft zes punten minder behaald dan de oosterburen, maar is één keer vaker in actie gekomen. Op bezoek bij Capelle sleepten de blauwwitten afgelopen weekend een punt uit het vuur. In blessuretijd zorgde Delano a Cohen voor de dik verdiende gelijkmaker. Jason Oost had de score geopend in de vierde minuut. Twee doelpunten van Kai Fens zette de wedstrijd volledig op z’n kop. Gelukkig voor een ieder die Quick Boys een warm hart toedraagt kreeg de ploeg van trainer Jan Zoutman in de extra tijd loon naar werken.

Het scoutingsrapport
Bij Rijnsburgse Boys is Jeffrey Jongeneelen met twaalf treffers de clubtopscorer. Voorin zullen hoogstwaarschijnlijk ook de tussentijdse aanwinst Giovialli Serbony en Max Hudepohl acte de présence geven. Op het middenveld moeten Jorn van Lunteren, Wesley Goeman en Joël Tillema de balans bewaken. Achterin staan naar alle waarschijnlijkheid Roderick Gielisse, Masies Artien, Hidde Prijs en Jordy Strooker opgesteld. Doelman Richard van Nieuwkoop geeft leiding aan zijn defensie. De afgelopen weken waren Niek Ossevoort en Jeroen Hessing vanwege blessures afwezig bij de Rijnsburgers. Hun aanwezigheid op Nieuw Zuid is uiterst twijfelachtig.

Kijkje in eigen keuken
Quick Boys zal het thuisduel met Rijnsburgse Boys moeten starten zonder de geschorste Gerard Aafjes. Daarnaast heeft trainer Jan Zoutman de afgelopen tijd geen beroep kunnen doen op de geblesseerde Anthony Bentem en Jerghinio Sahadewsing. Ook Martijn de Zwart stond de afgelopen weken langs de kant. 

Programmablad
Deze zaterdag in het programmablad een nadere vooruitblik op de derby met Joey Ravensbergen. De linksback, bezig aan zijn derde seizoen in de A-selectie van Quick Boys, is net als vorig seizoen veelvuldig basisspeler. Hij heeft zin in de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys: ,,Veel publiek en een fijne sfeer: mooiere wedstrijden zijn er niet!” Het programmablad is voorafgaand aan de wedstrijd te koop voor slechts €0,50 bij de entree.

Rondje langs de velden
Op de dertigste speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
DVS’33 Ermelo – VVOG
FC Lisse – Scheveningen
Harkemase Boys – ODIN’59
Jong FC Volendam – Jong Almere City FC
SteDoCo – FC Rijnvogels
ASWH – Huizen
Jong FC Groningen – Capelle
ONS Boso Sneek – IJsselmeervogels

 

Geef een antwoord