Oude bekende wordt verslagen in oefenduel

Dinsdagavond was ARC te gast op sportpark Nieuw Zuid. In het verleden vaak een geduchte tegenstander voor Quick Boys in de competitie. Tegenwoordig komt de Alphense club uit in de zaterdag-hoofdklasse. De wedstrijd werd met 4-1 gewonnen door de Katwijkers.

DSC07394

De thuisclub had vanaf de aftrap een licht veldoverwicht, maar kwam nauwelijks tot kansen. Eigenlijk waren het de gasten die met enkele uitbraken voor de meeste dreiging zorgden. Ongeveer halverwege kreeg Comvalius een mogelijkheid, maar hij schoot over. ARC deed goed mee en het krachtsverschil bestond in de eerste helft vooral op papier. De 1-0 kwam dan ook min of meer uit de lucht vallen. Ket wist vijf minuten voor rust met een goede kopbal het net te vinden, op aangeven van Van Haaren.

Net als afgelopen zaterdag begon Quick Boys vol energie aan de tweede helft. Toch kreeg het juist in die fase een tegentreffer te incasseren. In de 50e minuut scoorde Arnoldus namens ARC, eveneens met het hoofd.

DSC07413

Maar nog geen drie minuten later stond het ineens 3-1. Op aangeven van de opnieuw uitstekend ingevallen Sem van Duijn hielp Bekooij zijn ploeg weer aan een voorsprong. Van Kippersluis bracht het verschil daarna op twee. En hoe kon het anders in deze wedstrijd: beiden scoorden ze met een kopbal.

Na het optrekken van de kruitdampen volgde een dik kwartier voetbal met weinig gevaar voor de doelen en flink wat wissels. Daarna was het ARC dat probeerde om nog iets aan de achterstand te doen. De defensie van Quick Boys liet in die fase juist wat steken vallen. Dat gold niet voor Pim van der Plas, die tot twee keer toe met een knappe redding de aansluitingstreffer wist te voorkomen.

Toch kwam er nog een Alphenaar tot scoren in deze wedstrijd, met de voet nog wel. Een van de verdedigers passeerde in de 81e minuut zijn eigen doelman met een curieuze terugspeelbal. Het betekende de 4-1, een stand die tot het eindsignaal ongewijzigd bleef.