Quick Boys Vrouwenafdeling zet belangrijke stappen.

Komend seizoen zal Quick Boys Vrouwen 1 worden geleid door een nieuwe trainer; Don la Grand. La Grand is een bekende naam in het vrouwenvoetbal en was trainer bij o.a. Ter Leede, Buitenveldert, Victoria Boys en Wartburgia.

“Als gediplomeerde trainer (UEFA B) houdt Don van verzorgd voetbal en daarmee past het voetbal DNA van Quick Boys naadloos bij die van hem”, aldus Henrieke Vooijs namens de vrouwenafdeling. “Met Don gaan we de komende periode het vrouwenvoetbal op- en uitbouwen en stappen maken om het niveau te halen dat past bij een toonaangevende club als Quick Boys”. In zijn hoedanigheid als Vrouwen 1 trainer zal Don La Grand ook nauw samenwerken met, Louise Sloos, de trainster van het talententeam, Vrouwen 2.

Afscheid

De komst van een nieuwe trainer betekent ook afscheid nemen van vertrouwde gezichten. Zo neemt Quick Boys afscheid Johan Jonker, de trainer die het vrouwenvoetbal bij Quick Boys de eerste grote stappen heeft laten maken. “We gaan Johan zeker missen in zijn actieve rol bij het vrouwenvoetbal, maar we zullen hem ongetwijfeld weer langs de lijn tegenkomen bij wedstrijden van zijn dochters, aldus Henrieke. “We willen Johan bedanken voor zijn jarenlange inzet voor het vrouwenvoetbal.”

Vrouwen Jeugdafdeling

Ook bij de vrouwen jeugdafdeling zien we veel nieuwe gezichten het komende seizoen, waaronder Casper van Iterson en Robert Varkevisser. Zij gaan aan de slag als trainer en assistent-trainer bij MO17-1. Selectie elftal MO17-1 zal komend seizoen in de hoofdklasse gaan spelen. Dat we veel talentvolle meiden binnen onze vereniging hebben blijkt overigens uit het feit dat ook de MO15-1 en MO13-1 zullen gaan acteren op het hoogste niveau.

Vooruitkijken naar seizoen 20/21 kunnen we trost zijn op het feit dat we wederom met 17 vrouwen- en meidenteams aan de competities zullen deelnemen. Bovendien maken we met Quick Boys de stap om bij de jongste jeugd de talenten bij de meidenafdeling in de selectieteams te laten spelen, waarmee een eerste stap zetten v.w.b. het gemengd voetbal, zodat meisjes en jongens ook na de landenteams samen blijven voetballen.

Met de komst van de nieuwe trainers en de veranderingen in het opleiden van de vrouwen en meiden zijn de eerste stappen gezet naar ‘inclusiviteit’ binnen Quick Boys en zijn de kaders geschetst om ook het vrouwenvoetbal bij Quick Boys een mooie toekomst te geven.