Voorbeschouwing Quick Boys - IJsselmeervogels

Gepubliceerd op: 11-05-2017 17:34

Aanstaande zaterdag staat de laatste speelronde in de Derde Divisie A op de rol. Op sportpark Nieuw Zuid is IJsselmeervogels te gast. De bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg kunnen komend weekend de kroon op het werk zetten. Als zij minimaal een punt weten te behalen, dan kan de kampioensvlag in top bij de rooien. Verliezen de rooien, dan zijn zij afhankelijk van het resultaat van FC Lisse, hun directe concurrent. Quick Boys wil uiteraard haar sportieve verplichting vervullen en zodoende op een waardige manier afscheid nemen van het debuutjaar in de Derde Divisie én van de vertrekkende spelers.
De wedstrijd tussen Quick Boys en IJsselmeervogels staat onder leiding van scheidsrechter S. de Brito Roque. De inwoner van Capelle fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door hoofdsponsor Ouwehand Vis uit Katwijk. Na afloop van de kraker zal de band Bodhi Boranti een optreden verzorgen in het clubhuis. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels!

Algemeen
Voetbalvereniging IJsselmeervogels is opgericht op 6 juni 1932. De club van voorzitter Frank van den Bos telt circa 1.800 leden. De roodwitten werken hun thuiswedstrijden af op sportpark De Westmaat. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door ex-prof Sandor van der Heide (39).

Vorig seizoen
Afgelopen seizoen eindigde de meest succesvolle club uit het amateurvoetbal op de twaalfde plaats in de Topklasse en wist zich daardoor niet te kwalificeren voor de nieuw te vormen Tweede Divisie.Mutaties
Na het teleurstellend verlopen seizoen 2015-2016 versterkte IJsselmeervogels zich met Ali Akla (DVS’33 Ermelo), Shanon Carmelia (JVC Cuijck), Mimoun Eloisghiri (Kozakken Boys), Henri de Graaf (Eemdijk), Sherwin Grot (Kozakken Boys), Ralph Hovestad (FC Lienden), Christiaan van Hussen (FC Lienden), Marciano van Leijenhorst (USV Hercules) en Jaimy Schaap (FC Dordrecht). De van Heukelum overgekomen Ferry Meijdam vertrok na een paar maanden van sportpark De Westmaat. In de winterstop werd Berry Powell op huurbasis aangetrokken van Kozakken Boys. De spits is met 19 doelpunten de clubtopscorer van de rooien.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in het seizoen 1970-1971 troffen Quick Boys en IJsselmeervogels elkaar 31 keer eerder in competitieverband. De blauwwitten wonnen tien onderlinge wedstrijden, negen keer trokken de roodwitten aan het langste eind. Twaalf duels leverden geen winnaar op. 
Op 23 augustus 2016 stonden beide teams al eens tegenover elkaar in Katwijk in het kader van het KNVB-bekertoernooi. Op een zomers en sfeervol sportpark Nieuw Zuid waren Quick Boys en IJsselmeervogels lange tijd aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk wonnen de bezoekers dankzij twee late treffers van invallers Maikel den Harder en Bryan Burgerhout. Hieronder volgt een samenvatting van het bekerduel, gemaakt door Quick Boys TV. Een paar maanden later eindigde het competitieduel tussen beide ploegen in een 1-1 gelijkspel. Jesse Driebergen zette zijn ploeg destijds op een verdiende 0-1 voorsprong. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal bezorgde Ali Akla de Spakenburgers alsnog een punt.Stand van zaken
IJsselmeervogels heeft nog een punt nodig om het kampioenschap in de Derde Divisie A veilig te stellen. De voorsprong op FC Lisse bedraagt twee punten en ook het doelsaldo is ruimschoots in het voordeel van de rooien uit Spakenburg. Bij een nederlaag op Nieuw Zuid zijn zij afhankelijk van het resultaat van FC Lisse. De streekgenoot maakt de verre reis naar Jong FC Groningen.
Voor Quick Boys staan er slechts sportieve belangen op het spel. De spelers willen zich nog een keer profileren voor het hondstrouwe publiek. Kunnen de blauwwitten de stunt van Excelsior kopiëren? Delano a Cohen, oud-speler van de club uit Kralingen, zal zijn manschappen nog een keer oppeppen.

Het scoutingsrapport
De jeugdige Jaimy Schaap (22) verdedigt het doel van IJsselmeervogels. De aanvallend ingestelde Shanon Carmelia neemt de rechtsbackpositie in, Dennis Hollart de linksbackpositie. Het verdedigingsduo bestaat uit Jeffrey Buitenhuis en Marciano van Leijenhorst. Het middenveld wordt gevormd door Achraf Nejmi, Oktay Öztürk, Christiaan van Hussen en Soufian Moro. Berry Powell en Sherwin Grot vormen normaliter het aanvalskoppel van de Rooien, hoewel trainer Sandor van der Heide ook nog Ali Alkla achter de hand heeft. 

Kijkje in eigen keuken
Hoewel trainer Jan Zoutman er nooit over zal klagen, is de ziekenboeg van de blauwwitten nog altijd overvol. De afgelopen weken kon de technische staf van de blauwwitten geen beroep doen op de geblesseerde Anthony Bentem, Jerghinio Sahadewsing, Jesse Driebergen en Robert Steemers. Afgelopen zaterdag maakte Kenneth Misa-Danso zijn rentree op de velden en keerde Gerard Aafjes terug in de wedstrijdselectie.
De blauwwitten zijn er alles aan gelegen om het seizoen 2016-2017 op een goede manier af te sluiten en zullen hun uiterste best doen om de punten in eigen huis te houden.

Online ticketverkoop
Vanwege de grote belangstelling bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de online kaartverkoop. Klik HIER voor meer informatie en ervaar het gemak van de aanschaf en het gebruik van e-tickets. 

Collecte Team Bollenstreek
Team Bollenstreek is  1 van de 315 teams die meedoen aan de Roparun. Met 23 teamleden doen zij mee aan een estafetteloop vanuit Hamburg naar Rotterdam in het Pinksterweekend. De teams doen dit om geld op te halen om mensen met kanker die uitbehandeld zijn nog een aangename (laatste) tijd te gunnen. Er zijn veel doelen die de Roparun ondersteunt zoals, vakantiewoningen, inloophuizen, verwendagen, hospice, stichting haarwensen en nog veel meer. Team Bollenstreek is het hele jaar bezig om geld op te halen met diverse acties zoals: op braderieën staan, op diverse kerstmarkten spullen verkopen. Op 9 april jl. werd voor de vierde keer het loopevenement Hollen door de Bollen in Lisse georganiseerd. Tot slot doet Team Bollenstreek collectes bij voetbalverenigingen zoals a.s. zaterdag bij Quick Boys. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage.

Rondje langs de velden
Op de laatste speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
Rijnsburgse Boys - Capelle
Jong FC Groningen – FC Lisse
Harkemase Boys – FC Rijnvogels
ODIN’59 - Huizen
DVS’33 Ermelo - Scheveningen
SteDoCo - VVOG
ASWH – Jong Almere City FC
Jong FC Volendam  - ONS Boso Sneek
 

Agenda

 

 

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Koop stenen entree Nieuw Zuid

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________