Voorbeschouwing Quick Boys – IJsselmeervogels

Afgelopen zaterdag proefden de blauw-witten eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. Na vier achtereenvolgende nederlagen won de ploeg van trainer Edwin Grünholz op bezoek bij TEC in Tiel. Aankomend weekend staat op sportpark Nieuw Zuid een heuse amateurklassieker op het programma. Dan is IJsselmeervogels de volgende tegenstander van Quick Boys. Het duel tussen de twee amateurgiganten begint om 15:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sander de Brito Roque. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Fix Fisch B.V. uit Rijnsburg. Klik HIER voor meer informatie over de kaartverkoop. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in het thuisduel met IJsselmeervogels!

https://i2.wp.com/quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0246.jpg?w=640&ssl=1

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in het seizoen 1970-1971 troffen Quick Boys en IJsselmeervogels elkaar 32 keer eerder in competitieverband. De blauwwitten wonnen tien onderlinge wedstrijden, eveneens tien keer trokken de roodwitten aan het langste eind. Twaalf duels leverden geen winnaar op. De laatste ontmoeting tussen beide clubs was op 13 mei 2017. Op de laatste speeldag in de Derde Divisie pakte IJsselmeervogels op Nieuw Zuid de titel dankzij een treffer van Sherwin Grot.

Stand van zaken
Met 22 punten uit 10 duels is IJsselmeervogels momenteel de trotse koploper van de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot (56) – in het verleden stond de Haarlemmer twee seizoenen aan het roer op Nieuw Zuid – wist echter de afgelopen drie wedstrijden niet in winst om te zetten. Achtereenvolgens Spakenburg (2-2), De Treffers (3-3) en Jong FC Volendam (3-3) snoepten de lijstaanvoerder punten af. Met elf doelpunten is Danny van den Meiracker de clubtopscorer van de Spakenburgers. Ook afgelopen zaterdag was de spits tweemaal trefzeker.

https://i1.wp.com/quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0015.jpg?w=640&ssl=1

Volle buit
Quick Boys pakte in Tiel voor het eerst sinds 7 september jongstleden (!) weer eens de volle buit. Maar ook op sportpark De Lok hadden de blauw-witten, net als in voorgaande wedstrijden, weer de nodige kansen nodig om tot scoren te komen. Uiteindelijk brak Dennis Kaars in de loop van de tweede helft de ban. Tommy Bekooij, die eerder in de wedstrijd zowel de lat als de paal had geraakt, besliste het duel door met een zwabberbal doelman Jan Schimmel van TEC te verschalken (0-2).

Voorverkoop
Naar verwachting zal de publieke belangstelling voor deze wedstrijd groot zijn. Daarom wordt een ieder de mogelijkheid geboden om de toegangskaarten online te bestellen om lange wachtrijen aan de kassa’s op de wedstrijddag te voorkomen. Leden van de club en leden van de Businessclub Quick Boys krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang tot het sportpark. De overige bezoekers kunnen online kaarten bestellen voor deze kraker. Klik daarvoor op deze link.

Rondje langs de velden
Op de elfde speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
GVVV – ASWH
Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys
Noordwijk – AFC
HHC Hardenberg – TEC
Spakenburg – Katwijk
Jong FC Volendam – Kozakken Boys
Jong Sparta Rotterdam – Scheveningen
De Treffers – Kon. HFC

https://i1.wp.com/quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0676.jpg?w=640&ssl=1

Geef een reactie