Verslag wedstrijden Landenteams d.d. 07-11-09

Ook in de 4×4 competitie is de kampioen bekend. Wales is de najaarkampioen geworden. Lees verder voor meer detail.
7 tegen 7 competitie
Nu Portugal kampioen is geworden kan het freewheelen beginnen zou je zeggen. Niets is minder waar. De vonken sprongen er vanaf in de 7×7 competitie.
De dag begon met Spanje tegen Denemarken. In de stromende regen moesten de warmbloedige Spanjaarden het onderspit delven tegen de noeste Denen. Daar is Bart Kuijt de laatste weken weer op dreef, hij scoorde 5 keer. Dani Guijt maakte met zijn goal het halve dozijn vol. Voor Spanje geen goals dit keer.
Portugal liet zich maar al te graag feliciteren door de tegenstander van deze dag, te weten Ierland. Met stijl speelde Portugal deze wedstrijd met als uitblinker en Man of the Day Jouke Vlieland. Hij scoorde niet minder dan 6 keer. Luuk van Kruistum en Daniel Shaawi scoorde 1x. Voor Ierland scoorde Sander van Duijn en werd er een eigen doelpunt gemaakt door een Portugees. Eindstand 8-2 voor Portugal.
België en Engeland gaven elkaar weinig toe. De Engelsen speelde zich knap naar opnieuw een voorsprong. Maar net als voorgaande weken kon de voorsprong niet worden vastgehouden. Uiteindelijk wonnen de Rode Duivels met 6-4 door goals van Robin Ouwehand(3x), Jesse van Beelen(1x), Max Dijksterhuis(1x) en een eigen goal. Voor Engeland waren Jesse Jonker(2x) en Niels de Haas(2x) trefzeker.

4 tegen 4 competitie
Frankrijk heeft de smaak te pakken in de verliezersronde. Na Griekenland werd nu verdiend gewonnen van Nederland. Dit ondanks het goed presteren van Jeroen van der plas. Hij scoorde maar liefst 4 keer. ArdJan van Duijvenbode scoorde ook voor de Hollanders. Aan Franse zijde is Willem Hoek ontketend en hij scoorde 6 keer en werd Man of the Match. Tweeling broer Pieter scoorde ook, waardoor de eindstand 7-5 werd.
Griekenland deed het goed tegen Finland. Maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat de Finnen hun eerste wedstrijd van deze najaarscompetitie wonnen. Het werd 2-0 door een eigen doelpunt en een mooie goal van Rick Berkheij. Eindelijk is het harde werken van de Finnen beloond.
Zweden en Oostenrijk maakte er een ware kraker van in de kampioensronde. Oostenrijk met gastspelers Rick Berkheij en Luuk van de der Meij (beide Finland), was gelijkwaardig aan de titelkandidaat uit het hoge noorden. Maar het werd toch een overwinning voor Zweden door goals van Martijn Lange(1x) en Marijn van der Plas(2x). Voor Oostenrijk scoorde Tim van Duijvenvoorde en Mees van Tol.
Wales wist dat bij winst op Italië de titel zou binnen zijn. De eerste helft ging het gelijk op en was er niet of nauwelijks verschil. Na de limonade drukte de ploeg van Wales door en liep de score uiteindelijk op naar 6-1. Kees Zwanenburg pikte zijn wekelijkse goal mee voor Italië. Voor Wales scoorde Stijn van Duijn(1x), Jelle de Vries(2x) en Isabelle Hoekstra werd Woman of the Match door 3 keer te scoren.
Wij feliciteren Wales met het behalen van het kampioenschap. Proficiat!!!

Zie in de bijlage de uitslagen, standen, topscorerslijsten en het resterende wedstrijdprogramma.

Geef een antwoord