Het woord is wederom aan de voorzitter: Huug van Duijn

We zijn op de goede weg. Dat geldt voor verschillende zaken…
Ten eerste zit er voortgang in het spel van het eerste elftal. Het wordt een spannende competitie, dat wel. Het zullen wel finales blijven tot de laatste wedstrijden. Anders dan vorig seizoen spat echter de vechtlust van het elftal af. De laatste wedstrijden leerden mij dat we voor geen enkele tegenstander bang hoeven te zijn. Aan de andere kant zijn de verschillen zo klein dat ook van elke tegenstander verloren kan worden. Dit noopt de spelers tot scherpte en inzet van de eerste tot de laatste minuut! Ik blijf echter van mening dat QB1 op het hoogste amateurniveau thuishoort.

Verder zit er voortgang in wat zo mooi de ‘collectieve support’ wordt genoemd. Na enkele jaren ogenschijnlijk wat verminderde steun tijdens de wedstrijden van het eerste elftal laten de supporters weer van zich horen. Het clublied klinkt regelmatig van af de hoek bij de trap en ook tijdens uitwedstrijden steunen de supporters de spelers, of ze nu voor of achter staan.
Ik ben er zelfs van overtuigd dat we de gelijkmaker tegen Scheveningen voor een groot deel te danken hebben aan deze support. Ik moet hierbij wel opmerken dat deze support positief gericht moet blijven op QB en niet de kant op moet gaan van negatieve spreekkoren of opmerkingen naar de tegenstander of het arbitrale trio. Dat laatste mag dan gemeengoed zijn bij het betaalde voetbal, het hoort niet bij Quick Boys. Het gaat hierbij weliswaar slechts om een kleine groep supporters, maar wie oren heeft die hore.

Ook bij de verlichting rond de kunstgrasvelden is vooruitgang te melden. Na een goed gesprek en goede afspraken hebben bewoners van de Laan van Nieuw Zuid hun bezwaar ingetrokken en daarop heeft het college spoorslags de bouwvergunning verleend. Het moet nu toch wel raar lopen als we niet binnen zeer korte tijd kunnen trainen op deze velden.

Als laatste wil ik voorlopig de voortgang melden die het bestuur maakt op de weg naar verdere professionalisering van de vereniging. Verschillende protocollen zijn vastgesteld en geactualiseerd. Aan de ledenvergadering zijn nieuwe statuten en reglementen voor de tuchtcommissie en de beroepscommissie aangeboden. Er is een perscoördinator aangesteld en er wordt een communicatiebeleidsplan voorbereid. Daarnaast wordt gewerkt aan een beleidsvisie voor de hele vereniging. Een belangrijk punt daarbij zal zijn welke richting we op willen gaan met het eerste elftal (zo veel mogelijk eigen jeugdspelers inpassen of alles inkopen, zoals bijvoorbeeld de Rotterdamse clubs doen?) en wat voor consequenties deze keus zal hebben voor de hele vereniging, inclusief de businessclub.

Ik hou jullie op de hoogte.

Huug van Duijn
Voorzitter k.v.v. Quick Boys

Geef een antwoord