Verslag wedstrijden Landenteams d.d. 31-10-09

Portugal is door winst op Spanje, kampioen geworden van de 7×7 najaarscompetitie. In de kampioenspoule van de 4×4 competitie is het nog onbeslist. Lees verder voor meer detail.
7 tegen 7 competitie
Ierland is het spoor bijster. De mannen onder leiding van coach Corne Messemakaer verloren voor de tweede keer op rij. Na vorige week Denemarken was nu België te sterk voor de Irish. Robin Ouwehand(3x), Daniel van der Plas(3x), Max Dijksterhuis(2x) en Rian de Keijzer(2x) scoorde voor de Belgen van coach Angso Ouwehand. Julian Messemaker redde de eer voor Ierland.
Denemarken is in “the winning mood”. Nu werd Engeland aan de zegekar gespannen. De mannen van coach Arie Zwaan moesten er wel hard voor werken maar wonnen uiteindelijk terecht van het engelse 7-tal van coach Klaas Jonker. Jesse Jonker scoorde alleen voor Engeland en deed dat 2 keer. Voor de Denen scoorde Bart Kuijt(2x), Dani Guijt(2x) en Jarno van Duijvenvoorde.
Portugal onder leiding van coach Bart van Kruistum begon voortvarend aan de kampioenswedstrijd. Dat was de wedstrijd tegen Spanje (olv Teun, Martin en Andre) geworden omdat Ierland had verloren. Jouke Vlieland(5x) en de steeds beter spelende Daniel Shaawi(4x) scoorde voor Portugal. De ere goal voor Spanje werd gemaakt door niemand anders dan Lars van der Plas.
Zoals gezegd PORTUGAL is kampioen. Mannen, van harte gefeliciteerd.

4 tegen 4 competitie
In de verliezersonde ontmoette Frankrijk en Griekenland elkaar. De Grieken met coach Ronny Koolen moesten het onderspit delven. Griekenland mist scorend vermogen. Dat scorend vermogen krijgen de Fransen steeds meer, nu de tweeling Pieter(2x) en Willem Hoek(4x) het net meer en meer gaan vinden. Coach Arris Vink kan tevreden zijn op zijn 5 mannen.
De andere partij in deze ronde werd een onderonsje tussen Nederland van coach Andre van Dijk en Finland van coach Mart Berkheij. Finland lukte het ook deze keer niet om te winnen. Een eigen doelpunt van de Nederlanders en een goal van Rick Berkheij bracht het totaal op twee. Voor Nederland scoorde alle spelers 1x. Wesley, Sem, ArdJan, Jeroen en Marc presteerde iets unieks. Het is namelijk voor het eerst in de geschiedenis van de landen teams dat dit gebeurd.
En dan de kampioensronde. Koploper Wales ging de strijd aan met Oostenrijk. Een echte strijd werd het ook. Wales op voorsprong, Oostenrijk maakt gelijk. Zo ging dat drie keer en dus werd het een 3-3 gelijkspel. Wales, dat het moest doen zonder trainer Tony van Duijvenbode en zonder coach Huug van Dujn, scoorde via Jelle de Vries en Isabelle Hoekstra. Voor de mannen van coach Marcel van Duijvenvoorde scoorde Tim van Duijvenvoorde, Mees van Tol en Levi van Tricht.
Zweden kon dus dichterbij komen als het zou winnen van Italië. Het Italië van coach Peter de Niet was echter niet van plan mee te werken. Zelfs het tijdelijk uitvallen van pechvogel Thijmen van Leeuwen kon niet verhinderen dat Italië aan het langste eind trok. Ondanks de tientallen kansen die Zweden kreeg en om zeep hielp. Haast hilarisch, spelers vielen zelfs van verbijstering op de grond. Kees Zwanenburg werd Man of the Match met drie goals. Thijs de Niet scoorde de vierde goal voor Italië. De doelpunten productie van Zweden van coach Martin Oudshoorn stokte bij drie. Martijn Lange(2x) en Marijn van der Plas deden het net bollen.
Dit kampioensschap is dus nog niet beslist. Wordt vervolgd volgende week.

Zie in de bijlage de uitslagen, standen, topscorerslijsten en het resterende wedstrijdprogramma.

Geef een antwoord