Kort verslag onderteking Manifest ‘onze Dorpsderby’

De derby moet weer worden zoals het bedoeld is: een voetbalwedstrijd.
In gezamenlijk initiatief van de (supporters)verenigingen K.v.v. Quick Boys en vv Katwijk, politie Hollands Midden en de gemeente Katwijk is donderdag 19 november door de  voorzitters, supportersverenigingen en aanvoerders van beide clubs, naast de teamchef van politie Hollands Midden en Burgemeester van Katwijk een manifest ondertekend waarin tot uiting komt dat onderlinge wedstrijden tussen K.v.v. Quick Boys en vv Katwijk weer gewoon ‘onze Dorpsderby’ moet worden.

Van risico- naar gezelligheidswedstrijd
Wedstrijden tussen K.v.v. Quick Boys en vv Katwijk zijn niet meer de wedstrijden zoals voetballiefhebbers deze graag zien. Gemeente, politie en de hiermee gemoeide verenigingen zijn sinds enige tijd helaas genoodzaakt maatregelen te nemen om één en ander rustig te laten verlopen. De verhoging van veiligheidsmaatregelen is vooral het gevolg van het bezoek van ‘externe’ relschoppers. Zij vinden de randzaken veel belangrijker dan de wedstrijd zelf. Het is jammer dat het sportieve resultaat steeds meer op de achtergrond raakt. Dit kan en mag niet zo zijn. Betrokken partijen vinden daarom dat de dorpsderby weer een happening moet worden van en voor alle Katwijkers en bezoekers die voor een spannende pot voetbal komen!

Samenwerken voor ‘onze dorpsderby’
Om die reden hebben beide verenigingen en de lokale overheid de handen ineen geslagen. Het uitgangspunt is om de wedstrijd tussen twee van de drie Katwijkse hoofdklasse clubs weer een echte dorpsderby te laten zijn. “Dit is geen eenvoudige klus, maar met elkaar gaan wij deze uitdaging aan”, aldus burgemeester Wienen. “De onderlinge afspraak tussen betrokken partijen, die op donderdag 19 november is vastgelegd, is een eerste stap. De tweede belangrijke stap is het samenspel met leden, supporters, bezoekers en dorpsgenoten. Alleen met hun steun krijgen we onze dorpsderby terug.” Gehoopt wordt dat de wedstrijd hiermee met minder veiligheidsmaatregelen omgeven kan worden.

Wedstrijden tussen deze twee karakteristieke dorpsclubs moeten weer een voetbalfeest worden voor de voetballiefhebbers!!

Namens Quick Boys tekenden:
Huug van Duijn – Voorzitter K.v.v. Quick Boys
Simon de Jong – Voorzitter SV Quick Boys
Robert-Jan Ravensbergen – Aanvoerder Quick Boys 1
Namens Katwijk tekenden:
Wim Guijt – voorzitter vv Katwijk
Marcel Blankenstijn – voorzitter SV Katwijk
Daniël Hensen – vice aanvoerder vv Katwijk
Namens de lokale overheden tekenden:
Jos Wienen – burgemeester van de gemeente Katwijk
John Oppelaar – teamchef politie Hollands Midden

Zie ook dit bericht

Geef een antwoord