Jong Quick Boys deelt punten met Jong Voorschoten ’97

Beloften kunnen niet overtuigen
De beloften van Quick Boys zijn er niet in geslaagd om in de thuiswedstrijd tegen Voorschoten ’97 de volle 3 punten op Nieuw Zuid te houden.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was rommelig waardoor het niveau van Quick Boys ver beneden het nominale lag. Veel balverlies, slechte passes en simpele dekkingsfouten zorgden ervoor dat de bezoekers uit Voorschoten een licht overwicht kregen in de wedstrijd. Na 20 minuten spelen was het dan ook geheel terecht dat Voorschoten’97 de 0-1 op het scorebord mocht zetten.

Quick Boys wilde zich herstellen maar was zelden gevaarlijk voor het doel van de tegenstander te vinden. In de laatste minuut van de eerste helft konden de bezoekers door knullig verdedigen in de blauwwitte defensie de score uitbreiden waardoor 0-2 de ruststand was.

Na de thee kwam Quick Boys iets beter uit de startblokken, al was het spel nog steeds van bedenkelijk niveau. Na wat kleine kansjes over en weer stuurde Thijs van Kruistum in de 58e minuut Dick van der Toorn weg die zijn tegenstander passeerde en de bal voorgaf waardoor Jaco van der Bent voor de aansluitingstreffer mocht zorgen. Het spelbeeld veranderde niet veel waardoor Voorschoten’97 nog wat kansjes kreeg en ex-Quick Boys-speler Patrick Duarte dacht de 1-3 op het scorebord te mogen noteren. De goal werd echter afgekeurd omdat hij buitenspel stond.

Voorschoten’97 had de krachten niet meer om de wedstrijd uit te spelen en Quick Boys probeerde hier gebruik van te maken. Het duurde tot de 86e minuut voordat de gelijkmaker een feit was, en Thijs van Kruistum mocht hem op zijn naam zetten. In de resterende minuten hadden beide teams nog kansen op de overwinning, maar geen van de kansen werd verzilvert zodat de punten gedeeld werden.

Door dit puntverlies staat Quick Boys nu 2e in de beloftencompetitie. Alleen Katwijk heeft alle wedstrijden tot nu gewonnen en staat dus bovenaan. Thomas Arroyo (scheenbeen) en Yuri Guijt (hamstring) moesten in de tweede helft geblesseerd het veld verlaten.