Quick Boys start oefencampagne tegen Willem II in besloten duel

Met drie trainingen in de benen treft Quick Boys aanstaande zaterdag een tegenstander van formaat bij de start van de oefencampagne. Eredivisionist Willem II is dan de sparringpartner van de blauw-witten. De vriendschappelijke wedstrijd begint om 13:00 uur en wordt op verzoek van de autoriteiten afgewerkt achter gesloten deuren. De webredactie zal via de bekende kanalen verslag doen van het oefenduel en ook Quick Boys TV is aanwezig om de verrichtingen van Quick Boys vast te leggen.

De formatie van Fred Grim, de kersverse trainer van de Tilburgers, speelt niet alleen op een hoger niveau, maar is ook op conditioneel vlak verder in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Tricoleres wonnen hun eerste oefenduels met dubbele cijfers in de afgelopen weken.

De blauw-witten zullen zaterdag helaas nog niet op volle oorlogssterkte aan de aftrap kunnen verschijnen. Enkele spelers zijn later teruggekeerd van hun vakantieadres en andere kampen met (lichte) blessures. Ook Nigel Ogidi Nwankwo is niet aanwezig. De linkervleugelverdediger werkt een stage af bij ADO Den Haag. ,,Wij zijn langer op de hoogte van de interesse van de Hagenaars. Dat speelt al enkele maanden,” vertelt bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff. ,,Nigel heeft natuurlijk van jongs af aan bij ADO Den Haag gespeeld. Zij zijn hem na zijn vertrek op de voet blijven volgen en nu krijgt hij zijn kans om zich te laten zien. Wij gunnen Nigel het allerbeste, maar hopen uiteraard dat hij komend seizoen gewoon op Nieuw Zuid speelt.”

Het geeft de trainer wel de gelegenheid om een aantal jonge talenten aan het echte werk te laten ruiken. ,,Het is de bedoeling dat zes of zeven spelers van Jong Quick Boys aankomend weekend minuten gaan maken tegen Willem II. Dat is niet alleen een mooie ervaringen voor die jongens, maar voor hen de uitgelezen mogelijkheid om aan de technische staf te laten zien wat ze in huis hebben. De selectie is kleiner dan in voorgaande seizoenen en dat vergroot de kansen voor de beloften die de stap naar de hoofdmacht willen zetten,” voorspelt Pluimgraaff.