Goede start oefencampagne tegen Willem II

De kop is eraf! Op sportpark De Klokkenberg in Loon op Zand is Quick Boys begonnen aan de oefencampagne. Onder de rook van Tilburg was eredivisionist Willem II de tegenstander in een wedstrijd zonder publiek.

De ploeg van Fred Grim ging meteen na de aftrap fel op jacht naar het doel van Paul van der Helm. Maar de blauw-witten lieten zich niet gek maken door het hoge tempo. In de eerste wedstrijd van het seizoen bleken de spelers al opvallend balvast. Ze wisten elkaar meestal goed te vinden en durfden met lef te spelen.

Toch kwam Willem II al vrij snel op voorsprong. In de 9e minuut was het Kabangu die het net wist te vinden. Maar Quick Boys bleef ook daarna rustig en geconcentreerd spelen. Er werd weinig weggeven. De eerstvolgende grote kans die tien minuten later volgde, was zelfs voor Comvalius. De lange, sterke spits werd goed werd aangespeeld door Staal en deed eigenlijk weinig verkeerd. Het was keeper Robbin Ruiter die met een knappe reflex een tegengoal wist te voorkomen.

Het spelbeeld bleef onveranderd. De Katwijkers vingen een fel spelend Willem II telkens goed op en kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Een fraaie actie van Bekooij leidde opnieuw tot een mogelijkheid voor Comvalius. Maar een minuut later was het toch weer raak aan de andere kant. Saddiki liet Van der Helm kansloos met een enigszins vreemd schot.

Kort voor rust werd het ook nog 3-0. De arbiter weigerde te fluiten nadat Van den Ban werd aangetikt. De Tilburgers profiteerden direct van het balverlies.

De blauw-witten zullen met gemengde gevoelens richting de kleedkamer zijn gelopen. Met tevredenheid over het eigen spel. En toch ook teleurgesteld dat de hoogte van de achterstand geen recht deed aan de verhoudingen in het veld.

Na de thee verschenen keeper Pim van der Plas en de jonge Thijs den Hollander aan de aftrap. Zij vervingen Paul van der Helm en Ivailo Staal. Het belette Quick Boys niet om zich ook in de tweede helft flink te laten gelden tegen de profs. Met name Kay Tejan werd met zijn kracht en snelheid steeds meer een plaag voor de tegenstander. En vlak na het inbrengen van de volgende belofte Levi van Duijn (voor de aangeslagen Mike van den Ban) krulde de teruggekeerde aanvaller de bal prachtig in de bovenhoek: 3-1. Een paar minuten later wist hij ook nog bijna keeper Ruiter te verschalken met een hoge kopbal.

Na een klein uur sloegen beide ploegen volop aan het wisselen. Bij Willem II werd het volledige elftal ververst en Edwin Grünholz bracht vrij kort na elkaar een heel aantal jeugdige talenten. De toch al levendige wedstrijd kreeg hiermee een nog meer open karakter, met kansen voor beide doelen. Eerst wist Willem II de 4-1 te scoren, na een ongelukkig moment van Pim van der Plas. Een paar minuten later kon Mohamad Mahmoed alleen op de keeper af en rondde beheerst af: 4-2.

Het slotakkoord was voor de Tricolores, die in de 72e minuut de 5-2 maakten. In de resterende speeltijd gebeurde genoeg, maar de stand bleef ongewijzigd.

Al met al een hele nuttige oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander. Het Quick Boys 1 van nu kan een prima voetballend team op de been brengen. En de toekomst ziet er rooskleurig uit, gelet op de jonkies uit het beloftenteam die zich knap staande hielden tijdens hun invalbeurt.

Opstelling Quick Boys (basis en wissels)

Paul van der Helm (’46 Pim van der Plas), Ivailo Staal (’46 Thijs den Hollander), Mohamad Mahmoed, Tommy Bekooij (’62 Sem van Duijn), Mike van den Ban (’53 Levi van Duijn), Jeffrey Ket (’64 Sten Schaap), Jan Willem Kamp (’64 Kees Zwanenburg), Chima Bosman (’64 Wouter Vroegindeweij), Kay Tejan (’80 Jan Willem Kamp), Nick Runderkamp (’59 Lars Wiersma), Sylvano Comvalius (c) (’59 Matthijs Koster)