Voorbeschouwing Quick Boys - Jong FC Volendam

Gepubliceerd op: 05-09-2019 12:59

Na de puntendeling in de openingswedstrijd tegen Noordwijk (1-1) en de nipte nederlaag in Rotterdam tegen Jong Sparta Rotterdam (1-2) wachten de blauw-witten nog altijd op de eerste overwinning in de Tweede Divisie. Aanstaande zaterdag is Jong FC Volendam te gast op sportpark Nieuw Zuid. De competitiewedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter T.R. Winkel uit Leermens en de aftrap is – ouderwets – om 15:00 uur. De wedstrijdbal is een schenking van Diamantsponsor Duocore uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam!Algemeen
Jong FC Volendam, getraind door Berry Smit en Johan Plat, heeft tot nu toe drie punten weten te verzamelen. De ploeg die vorig seizoen het kampioenschap in de Derde Divisie B wist te behalen, won op de eerste speeldag met grote cijfers van Excelsior Maassluis (4-1). Afgelopen weekeinde moesten de beloften uit het palingdorp de eerste nederlaag slikken. Op bezoek bij TEC Tiel, een andere promovendus en vorig seizoen de grote concurrent van Jong FC Volendam in de titelstrijd, verloren de oranjehemden met 2-0.

Broer van
Bij de Volendammers staat onder andere Martijn Kaars onder contract. Hij kan aankomend weekend zomaar tegenover zijn oudere broer Dennis staan op Nieuw Zuid. Verder wisselt de samenstelling van de wedstrijdselectie van de oranjehemden sterk. Een en ander is sterk afhankelijk van de behoefte van het eerste elftal dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Zeker is dat de technische staf van de Noord-Hollanders niet kunnen beschikken over Mike Eerdhuijzen, de aanvoerder van vorig seizoen. De verdediger, die ook al regelmatig in het eerste elftal heeft mogen aantreden, is opgeroepen voor Oranje onder de 20 jaar.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Jong FC Volendam troffen elkaar tot nu toe vier keer eerder in competitieverband. Opvallend genoeg wonnen de oranjehemden alle vier de duels. De laatste confrontatie op Nieuw Zuid tussen beide ploegen was op 12 mei 2018 en eindigde in een 0-1 overwinning voor de bezoekers. Kay Tejan, die daarna overstapte naar Quick Boys, was verantwoordelijk voor de enige treffer die middag in Katwijk.Na het zuur komt het zoet
Hoewel de formatie van trainer Edwin Grünholz nog niet het zoet van de overwinning mocht proeven, waren de blauw-witten op beide speeldagen wel dicht bij de volle buit. Tot twee keer toe kwam Quick Boys op voorsprong, maar steeds werd het voordeel na de rust weggegeven. Ook afgelopen zaterdag leidden de blauw-witten halverwege tegen Jong Sparta Rotterdam dankzij een van richting veranderde vrije trap van Marc de Kruijs. In de tweede helft moest Quick Boys echter twee treffers van Bradly van Hoeven incasseren, waardoor de punten op Het Kasteel bleven.

Rondje langs de velden
Op de derde speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
ASWH – Scheveningen
IJsselmeervogels – TEC Tiel
Katwijk – GVVV
Kozakken Boys – Spakenburg
Rijnsburgse Boys – Noordwijk
Kon. HFC – Excelsior Maassluis
AFC – HHC Hardenberg

Agenda

 

 

Huis winnen en het goede doel steunen?

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht