Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers, 

Er zijn van die dagen dat je jezelf afvraagt wat overkomt ons allemaal!? Wederom konden we afgelopen dinsdag in de beker tegen De Graafschap genieten van een ongekende licht- muziek- en vuurwerkshow. De beelden daarvan gingen in no time viraal en bereikten weer vele nieuwsmedia. Een diepe buiging dan ook voor alle betrokkenen die dit spektakel tot in de puntjes en onder barre weersomstandigheden hebben voorbereid. Chapeau!   

Dank ook aan alle barvrijwilligers en de terreincommissie die wederom een topprestatie hebben geleverd. Talloze dorstige kelen zijn gelest en the day after is veel werk verzet om ons sportpark weer spik en span op te leveren. We leven mee met onze groundsman die tot de eerstvolgende thuiswedstrijd op 13 januari aanstaande tegen De Treffers de tijd heeft om weer wat van de grasmat te maken. 

Je zou bijna zeggen dat de 2-0 uitslag van de bekerwedstrijd tegen De Graafschap maar bijzaak was, maar niets is minder waar! Op indrukwekkende wijze werd de tweede eerstedivisionist in ons bekeravontuur aan de zegenkar gebonden. Geen moment daarbij het idee gehad dat de overwinning ons uit de handen zou kunnen glippen. Een prestatie van formaat van de mannen van Thomas Duivenvoorden. Maar ook het resultaat van de drive die deze trainer direct al bij zijn komst en daarvoor, week in en week uit etaleert. Alles moet kloppen! We gaan het nu nog niet over AZ hebben (…) 

Opgeteld bij de tweede plek in de competitie zet ons vlaggenschip zich daarmee wel in de etalage. Het is dan ook van belang nog meer stappen te maken en sterkhouders langere tijd aan ons te binden. Ook al zullen wij jonge en talentvolle spelers in hun sportieve carrière nooit in de weg staan, want een sportieve ambitie hoort bij Quick Boys. We kunnen wél in onze waardering de lat hoger leggen om koopjesjagers af te schrikken.  

Om ons blijvend hoog in het linkerrijtje te vestigen is niet alleen een doordacht spelersbeleid van belang, maar ook enige zelfreflectie. Hebben we voldoende middelen in huis? Weten we Quick Boys optimaal te vermarkten? Staan wij ons zelf door oude vastgeroeste patronen niet in de weg? Geven we voldoende ruimte aan nieuwe inzichten? Komen alle doelgroepen voldoende aan bod? Welk belang dien je om eigen koninkrijkjes in stand te houden? Benutten wij wel voldoende de expertise van onze leden? Zomaar een paar vragen die opborrelen bij het verstrijken van 2023. 

Het is goed nieuws dat de eerstkomende moeder aller derby’s tegen vv Katwijk op De Krom weer met uitpubliek gespeeld mag worden. Een wijze stap van onze burgervader die daarmee uiting geeft aan zijn waardering voor de manier waarop Quick Boys de gemeente Katwijk met ons bekeravontuur op de kaart zet. Het publiek is nu aan zet om van die derby op 10 februari aanstaande weer een waar voetbalfeestje te maken!  

Het zal u niet zijn ontgaan dat we tegenwoordig in de derde helft over de koppen kunnen lopen. Het QB-publiek is nog chauvinistischer dan we al dachten. Ook wordt er een goeie pot muziek gespeeld (anderen noemen het teringherrie). Feit is dat we daar met elkaar balans in moeten vinden. De nabeschouwing levert dan misschien in de ogen van anderen weinig verheffende gesprekken op, maar zo’n gesprek kan ook heel vermakelijk zijn. Het is dan ook belangrijk elkaar goed te verstaan, want menig conflict is ontstaan door miscommunicatie.  

In ieder geval gaan we de gebruikersfunctie van alle beschikbare ruimten in het clubhuis nog eens onder de loep nemen. Wellicht kunnen we daar nog een Seniorroom voor onze krasse knarren aan toevoegen. 

We naderen het einde van een in alle opzichten enerverend jaar. Sportief timmeren we aan de weg en ook op andere fronten zijn we lekker bezig. Er is bijvoorbeeld een inhaalslag gemaakt met het onderhoud van ons stadion. Met “De Trap’’ en met het vervangen van de houten banken en de boarding kunnen we weer voor de dag komen! Er is altijd werk aan de winkel op Nieuw Zuid. Het staat relativerend echter allemaal ver in de schaduw van wat er in de wereld gaande is.  

Geniet de komende feestdagen dan ook van de momenten dat je samen bent met allen die je dierbaar zijn. Het is niet vanzelfsprekend.  

Namens het bestuur wens ik u Goede Kerstdagen en een sportief maar bovenal gezond 2024 toe! 

Bart van Kruistum.