Quick Boys behoudt regionale status voor de jeugdopleiding

Sinds 2020 heeft Quick Boys de regionale status voor de jeugdopleiding. Dit is een keurmerk dat door de KNVB wordt uitgegeven aan verenigingen die voldoen aan de eisen hiervoor. Dit gaat via het zogeheten Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen. Hiervoor worden via een extern bureau (NMC Bright) audits afgenomen om te controleren of er wordt voldaan aan de voorwaarden. We zijn er trots op dat wij de hercertificering hebben verkregen.

Op 2 december werd, door KNVB-ambassadeur Tjaard de Vries, het certificaat uitgereikt aan het bestuur en hoofd jeugdopleiding Jerry Ubbink.  Wederom een mooie mijlpaal voor de club en de jeugdopleiding.

Het Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen draagt bij aan de transparantie van de voetbalpiramide in Nederland, deze piramide kent vier niveaus van jeugdopleidingen:

1 Internationale voetbalacademies
2 Nationale voetbalacademies
3 Regionale jeugdopleidingen 
4 Lokale jeugdopleidingen 

Verenigingen met een sterke jeugdopleiding kunnen zich op hun eigen niveau positioneren in de voetbalpiramide door deel te nemen aan het Kwaliteit & Performance Programma voor Jeugdopleidingen. Deelname leidt naar de status van lokale of regionale jeugdopleiding, of nationale of internationale voetbalacademie. Er wordt gekeken naar verschillende facetten van de (jeugd)opleiding. Van het beleid van de club naar het niveau van de teams, het niveau van de trainers en het niveau waar wij actief zijn. Daarnaast komen ook thema’s als Innovatie, Kennisdeling en onderwerpen die te maken hebben met de ontwikkeling van spelers en kader aan bod. 

Als K.v.v. Quick Boys mogen we blij en trots zijn dat we, na een intensieve periode, de regionale status hebben mogen behouden. We zijn ook trots op de ontwikkelingen binnen de opleiding en streven ernaar onszelf voortdurend te verbeteren. Tegelijkertijd willen we stilstaan bij wat we bereiken. De jeugd binnen onze club staat te popelen en deze groei zien we ook terug bij onze hoofdmacht. We hopen dan ook dat we in staat blijven om onze jeugdspelers zo goed mogelijk voor te bereiden op het echte werk.