Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers,

Allereerst de felicitaties voor Sem van Duijn voor de volgende stap in zijn carrière. Het is duidelijk dat doorlopende contracten bij Quick Boys geen belemmering vormen om de ambities van jonge Quick Boyzers in de weg te staan. Het zijn de pareltjes waar we als club trots op zijn. De sportieve ontwikkelingen van Sem zullen we op de voet blijven volgen. Onze jeugdopleiding heeft zich weer eens in de schijnwerpers gezet, want deze transfer spreekt tot de verbeelding bij heel veel jongeren binnen en buiten de club.

Op de valreep ook nog het bericht dat Caroliene Jonker een sportieve sprong naar De Rijnvogels maakt. Veel succes toegewenst! Voor onze meidentak een extra stimulans zo snel mogelijk aan te haken. En dat moet lukken, want we barsten van de talenten in de jeugd.

De mannen van Thomas Duivenvoorden zijn volop in de strijd voor de derde periode. Een periodetitel die rechtstreekse plaatsing voor het KNVB-bekertoernooi afdwingt. Ik hoef u niet te vertellen hoe lucratief dat kan zijn. Verslappen is dus geen optie. Elke week vol gas voor een maximaal resultaat!. Het is spijtig dat een aantal wedstrijden onnodig verloren zijn gegaan, maar dit is volgens de trainer inherent aan de ontwikkeling van het team. Al horen Quick Boyzers dat liever niet.

Dank aan onze groundsman die zich een slag in de rondte heeft gewerkt om het hoofdveld in de afgelopen periode onder winterse omstandigheden en in het natste halfjaar sinds mensenheugenis bespeelbaar te houden. In Lisse en Rijnsburg vragen ze zich vertwijfelt af hoe hij dat flikt. Zaterdag aanstaande op Ter Specke zult u begrijpen wat ik bedoel. 

Bestuurlijk worden op de komende ALV wat wijzigingen aangekondigd. Onno de Graaf treedt terug als secretaris. De combinatie met zijn werk was nauwelijks te verenigen. Hij blijft wel betrokken als organisatieadviseur. Ronalda Verdoes neemt zijn taak over. Peter Hoek wordt voorgesteld als bestuurslid supporterszaken en vrijwilligersbeleid. Daarmee het belang van een goed vrijwilligersklimaat onderstrepend. Dylan Torken is zijn opvolger als veiligheids-coördinator. Kees van Wolferen blijft op zijn post als clubhuisbeheerder en neemt nu in algemene zin ook de horeca onder zijn hoede.  

Mooi te horen dat de galacommissie weer aan de slag is gegaan. De samenstelling van de commissie staat op voorhand al garant voor een klinkend resultaat! Safe the date 15-02-25. Een verre uitwedstrijd is op die dag not done.

De resultaten van ons vlaggenschip zien we terug in de bezoekersaantallen. Ook de derde helft is erg in trek. Om de veiligheid te borgen is een veiligheidskundige ingeschakeld voor het opstellen van een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Het vluchtplan voor het tribunegebouw en de looprichtingen op de tribune worden daarbij ook onder de loep genomen. Er zullen uit het oogpunt van veiligheid nog wel wat zaken verbeterd moeten worden.

Het is woekeren met de kostbare meters die beschikbaar zijn op Nieuw Zuid. Het is nog net niet de Zuidas. Grenzend aan een Natura 2000 gebied is uitbreiding van bebouwde ruimte nauwelijks (niet) mogelijk. We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben. Het oude sponsorhome is daarbij in het vizier, dat nu vooral in gebruik is als opslag. Dure meters die een betere bestemming verdienen. Leden van onze sponsorgroep komen met een plan.

Ook de bestuurskamer kan aantrekkelijker en efficiënter worden ingericht. Met enkele eenvoudige ingrepen moet het mogelijk zijn om grote sponsoren exclusief hun gasten te laten ontvangen. Maar ook om potentieel nieuwe sponsoren in alle rust te verwelkomen. Ook daar wordt een plannetje voor gesmeed. 

Recent heeft de directie van het Andreas College het initiatief genomen om de jeugdproblematiek in de gemeente Katwijk aan de orde te stellen. Drank -en drugsgebruik liggen hier veelal aan ten grondslag. De vijf voetbalclubs ondersteunen dit initiatief en zijn bereid met behulp van lokale voetbalsterren medewerking te verlenen. Het Andreas College gaat een promotiefilmpje produceren om jongeren (nogmaals) bewust te maken van de gevaren van al die verleidingen. Een wake up call dus!  We moeten het in onze gemeente leefbaar houden met elkaar.

Dat geldt ook voor langs de lijn. We laten het hele seizoen al zien dat in de competitie de uit- en thuiswedstrijden van ons vlaggenschip zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Het is dan ook terecht dat onze supporters in het geweer komen bij het idee om uitpubliek nergens meer toe te staan. Voor veel Quick Boyzers is de zaterdagmiddag hun wekelijkse uitje en dat willen we graag zo houden.

De verruwing op de sportvelden daarentegen neemt jammerlijk genoeg wel toe. Onwelvoeglijk taalgebruik en handgemeen zowel binnen als buiten de lijnen is een toenemende zorg. Ook Quick Boys met zo’n 90 elftallen in de competitie wordt daarmee geconfronteerd. Het is dan ook telkens een uitdaging je niet te laten verleiden tot onbezonnen uitspraken of gedragingen. Accepteren dat onze vereniging altijd onder een vergrootglas ligt.

Komend seizoen is na twee seizoenen cooling down uitpubliek weer welkom. Weloverwogen moeten daarin stappen gemaakt worden. Ongelimiteerde aantallen bezoekers zijn daarbij passé. Dat betekent dat bij de derby’s in uitwedstrijden trouwe leden van Quick Boys welkom zijn. De supportersvereniging komt met voorstellen. Het idee is om uitsluitend online verkoop met koppeling van lidnummer toe te staan. We hebben nog even de tijd om dit vorm te geven. Als u betere ideeën heeft dan horen wij dat graag.  

We kunnen tot nu toe terugzien op een glansrijk seizoen. Het bekeravontuur was er een met een goud randje, maar we willen méér! We worden momenteel overstelpt met goede raad en tips. En dat is goed bedoeld, maar we hebben nu vooral doeners nodig. Vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken, want het wordt steeds drukker op Nieuw Zuid.

De komende twee maanden staat ons de ontknoping van de competitie te wachten. Ook zullen er de komende Paasdagen en de periode daarna weer een aantal toernooien verspeeld gaan worden. En niet te vergeten de familiedagen aan het einde van het seizoen. Familiedagen waar weer een aantal spetterende acts te verwachten zijn. Voel je welkom op Nieuw Zuid!

Het is voor het wij-gevoel evident elkaar maximaal te informeren. Schud die kneuterigheid of schroom van je af en deel wat je bezighoudt of waar je tegenaan loopt. Je krijgt alle ruimte je eigen dingetje te doen, maar succes in deze vereniging behaal je nooit in je uppie.

Ik wens U mede namens het bestuur goede Paasdagen toe.

Bart van Kruistum