Quick Boys neemt punt mee uit Haarlem

Een positieveling zal zeggen dat de afloop van deze doordeweekse wedstrijd een stuk beter was dan die van de vorige tegen Sportlust’46. En laten we eerlijk zijn, een resultaat halen bij HFC is niet zo slecht. Vooral omdat Quick Boys het daar in het verleden cijfermatig nooit goed heeft gedaan, waarbij er overigens telkens wel meer inzat. Maar misschien voelde het nu ook iets anders, omdat de blauw-witten als koploper naar sportpark Spanjaardslaan kwamen. Cruciaal was het te snel weggeven van de verdiend verkregen voorsprong, nog net voor rust. Al werd er in de tweede helft ook wel te slordig en onrustig gespeeld om echt aanspraak te maken op de winst.

De eerste helft was lange tijd een kwestie van aftasten, aan beide kanten. Toch kreeg Quick Boys enkele mogelijkheden via El Kachati, Panka en tweemaal Bjelica. Dat El Kachati in de 42e minuut de 0-1 op het bord bracht, was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld. Eigenlijk had de score een paar minuten later moeten worden verdubbeld, toen er niet alert genoeg werd gereageerd op een scherpe voorzet van Franken. In dat opzicht deed HFC het beter, want een paar seconden voor het rustsignaal wist het de eerste de beste kans te verzilveren: 1-1. Dekkers werd volledig over het hoofd gezien, iets wat op zo’n moment niet mag gebeuren.

In de tweede helft kreeg de ploeg van Grünholz het lastiger. De spelers van de thuisploeg wisten elkaar goed te vinden, terwijl het van Katwijkse kant heel onrustig was. Veel slordigheden, een groot contrast met de geconcentreerde manier waarop er werd gespeeld tegen Spakenburg. Vaak was er wel dreiging in de buurt van Van der Helm, maar voor echt grote kansen moesten de toeschouwers nog zo’n twintig minuten wachten. Met een bal op de paal gevolgd door een gevaarlijke rebound was de 2-1 dichtbij. Gek genoeg betekende dat ook een soort ommekeer in deze helft. Niet eens zozeer in spelbeeld, maar vanaf dat moment wist toch Quick Boys juist een heel aantal keren gevaarlijk te worden.

Eerst was het El Kachati die de ploeg weer op voorsprong had moeten brengen. Hij ging alleen op het doel af, maar mikte voorlangs. Daarna kreeg Beers een vrije kopkans, maar hij raakte de bal niet goed. Even later mikte Franken net over het doel. Een paar minuten voor tijd zag El Kachati de vrijstaande invaller Runderkamp over het hoofd. Zelfs in blessuretijd waren er nog grote mogelijkheden voor de gasten. De HFC-doelman moest een inzet van Bosman wegboksen en Levi van Duijn mikte vervolgens met het hoofd net langs de verkeerde kant van de paal. Het slotakkoord was voor Runderkamp, die rakelings over schoot.

Het was voetballend dus zeker niet het beste optreden. Desondanks waren er mogelijkheden genoeg om de volle buit mee te nemen naar Nieuw Zuid. Daar wacht zaterdag Jong Volendam alweer. Helaas een wedstrijd die zonder publiek moet worden afgewerkt, maar hopelijk wel succesvol kan worden afgesloten.

Foto’s: Pim Hols