Voorbeschouwing GVVV – Quick Boys

Aanstaande zaterdag reist Quick Boys af richting Veenendaal voor de hernieuwde kennismaking met GVVV. De promovendus kent tot nu toe een voortvarend seizoen en staat momenteel in de subtop van het klassement gepositioneerd. Het competitieduel op sportpark Panhuis begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A.M. Steeg. De inwoner van Beuningen wordt geassisteerd door L.C. Wessels en F. Winter, terwijl J.A.C. van Dongen als vierde official fungeert. Reis mee naar sportpark Panhuis en steun Quick Boys in het uitduel met GVVV!Onderlinge resultaten
Quick Boys en GVVV stonden in het verleden 22 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wonnen twaalfmaal, terwijl de Veenendalers vijf keer aan het langste eind trokken. Vijf onderlinge confrontaties eindigden onbeslist. De meest recente confrontatie op sportpark Panhuis was in het seizoen 2021-2022. In een gelijkwaardig duel kregen de Katwijkers voor de pauze een aantal goede schietkansen om de score te openen. In de tweede helft opende nieuwkomer Youssef El Kachati namens de bezoekers de score na een splijtende pass van Nick Runderkamp. Helaas zagen de blauw-witten tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de Veenendalers alsnog langszij komen: 1-1.

Mutaties
De selectie van de Veenendalers is na de promotie redelijk intact gebleven en met enkele gerichte versterkingen als Pim ten Have (IJsselmeervogels), Ruben van Kouwen (PEC Zwolle O21), Mitch Willems (IJsselmeervogels), Dirk Homoet (USV Hercules), Leroy George (VVSB) en Dylan Chiazor (zonder club) uitgebreid. Hiertegenover staat het vertrek van Achraf Nejmi (DHSC), Jan Schimmel (Achilles Veen), Tim Brinkman (FC Lisse), Mats Grotenberg (USV Hercules), Ezra Hoogenboom (Jodan Boys), Maikel Epskamp (VRC) en Anthony Beerenstein (onbekend).

Stand van zaken
Met 23 punten uit 15 wedstrijden draait GVVV tot nu toe een zorgeloos seizoen bij haar terugkeer op het hoogste niveau. De met HHC Hardenberg gedeelde zesde plaats op de ranglijst is een tussentijdse beloning voor de goede prestaties die de formatie van trainer Gery Vink (58) heeft geboekt in de afgelopen maanden. Met name de uitoverwinning op Katwijk (0-2) springt in het oog. 
Afgelopen zaterdag trok GVVV wel aan het kortste eind op bezoek bij koploper Spakenburg. Aan de blauwe zijde van sportpark De Westmaat kwamen de bezoekers dankzij Justin Spies in de eerste helft nog langszij, maar moesten zij na rust lijdzaam toezien hoe de Spakenburgers wegliepen (4-1). Middenvelder Spies voert samen met spits Ilias Latif met vijf doelpunten de clubtopscorerslijst aan van de Veenendalers.  
Quick Boys boekte op de vorige speeldag een verdiende 3-1 overwinning op de beloften van Sparta Rotterdam. De blauw-witten kenden op sportpark Nieuw Zuid een bliksemstart doordat Sem van Duijn in de tweede minuut op fraaie wijze de score wist te openen. In het vervolg van de eerste helft was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij en verzuimde de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden om de voorsprong uit te breiden. Geheel tegen de verhouding in kwamen de talentvolle Rotterdammers op gelijke hoogte na een van de spaarzame uitvallen in het eerste bedrijf. Quick Boys raakte even de draad kwijt en ook in de beginfase van de tweede helft moest Paul van der Helm een aantal maal handelend optreden om erger te voorkomen. Gelukkig wisten de blauw-witten zich te herpakken en kwamen zij opnieuw op voorsprong dankzij een benutte rebound van Nick Broekhuizen. Een eigen doelpunt van verdediger Kjeld van den Hoek leek Quick Boys in veilige haven te loodsen. De Katwijkers speelden de wedstrijd vervolgens professioneel uit en zagen daarnaast Mees van Tol en Hadi Erol als invaller hun debuut in de hoofdmacht maken.Busreis
Uiteraard kan het elftal van trainer Thomas Duivenvoorden de steun van de fans weer heel goed gebruiken. Op last van de lokale driehoek aldaar zijn slechts 200 kaarten beschikbaar voor de supporters van Quick Boys. Zij zijn tevens verplicht tot het gebruikmaken van een buscombi naar Veenendaal. De Supportersvereniging Quick Boys spreekt haar ongenoegen uit over deze vreemde gang van zaken. Toch wil men de blauw-witte fans niet de gelegenheid onthouden om naar Veenendaal af te reizen. Daarom wordt met frisse tegenzin de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van de georganiseerde busreis naar sportpark Panhuis. De inschrijving start op donderdag 7 december tussen 20:00 en 21:30 uur in het clubhuis op Nieuw Zuid. De kosten voor een buskaart bedragen 12,50 EUR. Ook de toegangskaart dient meteen aangeschaft te worden. Losse toegangskaarten worden niet verkocht.
De bussen vertrekken aanstaande zaterdag om 12:30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. De wedstrijd tussen GVVV en Quick Boys begint om 14:30 uur. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan. De Supportersvereniging spreekt de verwachting uit om het ongelijk van de lokale driehoek in Veenendaal te bewijzen, zodat een ieder die Quick Boys een warm hart toedraagt in de toekomst weer op zijn of eigen haar vertrouwde manier naar GVVV kan afreizen.

Rondje langs de velden
Op de zestiende speeldag in de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
Excelsior Maassluis – Jong Sparta Rotterdam
Scheveningen – Noordwijk
ADO’20 – Spakenburg
Rijnsburgse Boys – Jong Almere City FC
AFC – HHC Hardenberg
Katwijk – ACV
Koninklijke HFC – FC Lisse
De Treffers – Kozakken Boys

Foto’s: Pro Shots