Voorbeschouwing Kozakken Boys – Quick Boys

Quick Boys is zaterdag te gast in Werkendam. Op sportpark De Zwaaier kruisen de blauw-witten de degens met Kozakken Boys. Het duel in Noord-Brabant begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.H. Bronsvoort. De inwoner van Bathmen wordt geassisteerd door C.R. Veen en T. Balta, terwijl M.J. Kok als vierde official fungeert.
Uiteraard organiseert Supportersvereniging Quick Boys weer een busreis naar deze uitwedstrijd. Reis mee en steun de blauw-witten op bezoek bij Kozakken Boys!Onderlinge resultaten

Sinds de invoering van de eerste klasse in het seizoen 1970-1971 stonden Quick Boys en Kozakken Boys liefst 36 keer tegenover elkaar. De blauw-witten wonnen zestien onderlinge duels, de Werkendammers trokken negen keer aan het langste eind. Elf confrontaties eindigden onbeslist. De oudere Quick Boys-fans zullen met name de dubbele ontmoeting in de kampioenscompetitie aan het begin van de jaren negentig nog helder op het netvlies staan.
Quick Boys ging vorig seizoen op sportpark De Zwaaier roemloos ten onder in de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. De ploeg van trainer Edwin Grünholz gaf opvallend veel kansen weg aan de thuisploeg. Op de 2-0 overwinning van de Werkendammers was dan ook weinig aan te merken.

Mutaties
Nadat Kozakken Boys het vege lijf via de nacompetitie wist te trekken, volgde een zomerse transferperiode met diverse wijzigingen. Zo kwamen onder andere Giovanni Büttner (Top Oss), Lowie van Zundert (Spakenburg), Niek Hoogveld (USV Hercules), Fabian Korporaal (ASWH), Bryan Janssen (ASWH), Ugur Altintas (Barendrecht), Diego Snepvangers (ASWH) en Kevin Cornet (Barendrecht) de gelederen versterken. Daartegenover stond het vertrek van onder meer Thomas Marijnissen (NAC Breda), Mark Veenhoven (Spakenburg), Norichio Nieveld (Papendrecht), Jeffrey van Nuland (SteDoCo), Elvio van Overbeek (SteDoCo), Jan Schimmel (GVVV), Yassin Ouja (ASWH), Rochdi Achenteh (onbekend), Leandro Resida (onbekend) en Leon Bot (gestopt).Stand van zaken
Met zeven punten uit zes duels bezet Kozakken Boys momenteel de tiende plaats in de Jack’s League. In de openingsronde wonnen de Werkendammers met 3-0 van Excelsior Maassluis. Een week later ging de ploeg van trainer Scott Calderwood (44) met ruime cijfers onderuit op bezoek bij FC Lisse (0-4). Op de derde speeldag deelden de Brabanders op spectaculaire wijze de punten met Spakenburg (5-5), terwijl in de volgende wedstrijd Scheveningen met 2-1 te sterk was. Afgelopen zaterdag boekte Kozakken Boys een nipte overwinning in het Kras Stadion op Jong FC Volendam (1-0). Giovanni Büttner en Gwaeron Stout zijn met drie doelpunten de huidige clubtopscorers van de rood-witten.

Kaartverkoop
Fans van Quick Boys zijn net als vorig seizoen van harte welkom op sportpark De Zwaaier. De blauw-witte supporters dienen wel gebruik te maken van de fysieke voorverkoop op Nieuw Zuid. Morgen (donderdag) tussen 20:00 en 21:30 uur kunnen de toegangskaarten worden aangeschaft in het clubhuis bij de bestuursleden van de Supportersvereniging.

 
Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je dan donderdag 15 september tussen 20:00 en 21:30 uur in het clubhuis op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. De kosten voor een buskaart bedragen € 12,50 per persoon. De bus vertrekt om 13:00 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

Rondje langs de velden
Op de zesde speeldag in de Jack’s League luidt het overige programma als volgt:
Katwijk – De Treffers
HHC Hardenberg – IJsselmeervogels
FC Lisse – Scheveningen
Spakenburg – Noordwijk
Jong FC Volendam – Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys – TEC
Kon. HFC – AFC
Jong Sparta Rotterdam – OFCFoto’s: Pro Shots