Voorbeschouwing Quick Boys – Sportlust’46

Morgen (dinsdag) staat op sportpark Nieuw Zuid voor Quick Boys de tweede kwalificatieronde op het programma. Tegenstander is oude bekende Sportlust’46. De club uit de provincie Utrecht bereikte de tweede voorronde door OJC Rosmolen met 2-1 te verslaan. De winnaar van de confrontatie in Katwijk plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker.
Het duel tussen Quick Boys en Sportlust’46 begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Vos. De inwoner van Warnsveld wordt geassisteerd door H.M. Kucukerbir en J.P. Been. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Van Kruistum Schilders uit Katwijk. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in deze allesbeslissende kwalificatiewedstrijd!Onderlinge resultaten
De wedstrijd tussen Quick Boys en Sportlust’46 kent geen rijk verleden. In het vorige decennium stonden beide ploegen regelmatig tegenover elkaar. De laatste onderlinge confrontatie tussen de twee clubs was op 19 maart 2016. Op sportpark Nieuw Zuid gaf Quick Boys in de slotfase een comfortabele 3-1 voorsprong weg tegen de Woerdenaren en moest de thuisploeg uiteindelijk genoegen nemen met slechts één punt. Ook in het seizoen 2012-2013 kwam Quick Boys in de thuiswedstrijd niet verder dan een gelijkspel (2-2). Opmerkelijk genoeg wonnen de blauw-witten wel alle uitwedstrijden tegen Sportlust’46.

Stand van zaken
Met acht punten uit zes duels bezet Sportlust’46 momenteel de achtste plaats in de zaterdagvariant van de Derde Divisie. Afgelopen zaterdag werd op eenvoudige wijze gewonnen op bezoek bij Excelsior’31. Kesly den Haag, Joshua Patrick en Ahmed al Mahdi waren trefzeker namens de Woerdenaren. Jochem Twisker is bezig aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke in Woerden.

Het scoutingsrapport
Sportlust’46 streed vorig seizoen lange tijd mee om promotie naar de Tweede Divisie. Uiteindelijk trok FC Lisse aan het langste eind en moest de ploeg van trainer Patrick Loenen aantreden in de play-offs. In de eerste ronde van de nacompetitie werden zij uitgeschakeld door Kozakken Boys.
Het succes kende echter een keerzijde. Oefenmeester Loenen vertrok naar Spakenburg en nam Nick Verhagen en Thomas Heideman mee. Verder kozen Christiaan van Hussen en Mark van der Weijden voor Sparta Nijkerk, tekende Faoud Belarbi bij OFC en ging Daniël van Warven naar VVOG. Hiertegenover stond de komst van onder andere Rafik El Hamdi (VVOG), Sanny Monteiro (Spakenburg), Laurens van der Voort (SteDoCo) en Joshua Patrick (GVVV).Inzet
Quick Boys kan rekenen op een op en top gemotiveerd Sportlust’46. Ook de formatie van Twisker willen zich dolgraag plaatsen voor het hoofdtoernooi van de lucratieve TOTO KNVB Beker. De blauw-witten hopen zich op hun beurt weer eens te plaatsen voor de landelijke bekercompetitie. In de vorige seizoenen strandde de formatie van trainer Edwin Grünholz in de voorrondes na verliespartijen tegen Katwijk (2-3) en Rijnsburgse Boys (0-2). In het seizoen 2020-2021 werd weliswaar Roda’46 uit Leusden uitgeschakeld (5-0), maar gooide de wereldwijde pandemie roet in het spreekwoordelijke eten waarna alle amateurploegen uit het bekertoernooi werden verbannen.

Online kaartverkoop
Op grond van de KNVB-reglementen dient iedereen die het bekerduel tussen Quick Boys en Sportlust’46 wil bezoeken in het bezit te zijn van een wedstrijdticket, dus ook de leden van de club.Ledenpassen geven geen toegang tot deze wedstrijd.
Naast de kaartverkoop op de wedstrijddag adviseert de club om gebruik te maken van de online kaartverkoop om rijen bij de kassa’s te voorkomen. Klik HIER voor de bestelprocedure.