Voorbeschouwing Noordwijk – Quick Boys

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys alweer de laatste Bollenstreekderby van het seizoen 2023-2024. De blauw-witten reizen af naar sportpark Duinwetering om aan te treden tegen de plaatselijke voetbalvereniging Noordwijk, de huidige club van zomeraanwinsten Lars Jansen en Toer Bouwman. De online kaartverkoop voor deze wedstrijd is inmiddels gestart. De derby begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T.R. Winkel. De inwoner van Leermens wordt geassisteerd door C.R. Veen en R. Broekman, terwijl P.J. Helgering als vierde official fungeert.
Reis mee naar De Duinwetering en steun Quick Boys in de Bollenstreekderby tegen Noordwijk!Onderlinge resultaten

Quick Boys en Noordwijk stonden in het verleden liefst 85 keer eerder tegenover elkaar in de competitie sinds de invoering van de eerste klasse in 1970. Deze twee clubs ontmoetten elkaar dan ook het vaakst. De blauw-witten wonnen 32 duels, de roodwitten boekten 35 overwinningen. Achttien wedstrijden eindigden onbeslist. Noordwijk is een van de weinige clubs die vaker van Quick Boys won dan andersom. 
Quick Boys liep in de heenwedstrijd tegen Noordwijk tegen een zeer geflatteerde nederlaag op. Op sportpark Nieuw Zuid keken de blauw-witten halverwege de wedstrijd reeds tegen een 0-4 achterstand aan. Oud-speler Jesper de Vré was namens de bezoekers driemaal trefzeker, waardoor één keer vanaf de strafschopstip. Niettemin kreeg Quick Boys in het eerste bedrijf de nodige kansen om langszij te komen. Toen deze onbenut bleven, sloeg Noordwijk in de tegenstoot genadeloos toe. Trainer Thomas Duivenvoorden zal ongetwijfeld een uitgebreide analyse hebben uitgevoerd om zijn ploeg optimaal voor te bereiden op de terugwedstrijd op De Duinwetering.

Mutaties
Gedurende de zomerse transferperiode versterkte Noordwijk zich met Oscar Wilffert (Koninklijke HFC), Kick Groot (ODIN’59), Ischa Bouwman (OFC Oostzaan), Marouane Bakour (Barendrecht), Edin Bibuljica (FC Rijnvogels), Riley Reemnet (zonder club) en Dirk Draijer (tweede elftal). Daartegenover stond het vertrek van Dani Atanes (UD Montijo, Spa), Jayson Halman (FC Botosani, Roe), Raies Roshanali (TEC Tiel) en Mike Vreekamp (Aalsmeer).Stand van zaken
Met 30 punten uit 28 duels bezet Noordwijk momenteel de veertiende plaats op de ranglijst. De ploeg van scheidend trainer Kees Zethof (59) won zes wedstrijden, speelde liefst twaalfmaal gelijk en gingen in tien duels kopje onder. Het gat met de gevarenzone is groot (elf punten), maar de vorm van de Noordwijkers is niettemin ver te zoeken. Zo leden de rood-witten afgelopen weekend een historische nederlaag op bezoek bij koploper Spakenburg: 0-8.
Quick Boys kende juist een heel goed weekend door de beloften van Almere City FC met ruime cijfers te verslaan (4-1). Sem van Duijn opende in het eerste bedrijf de score. Na de doelwisseling scoorden de blauw-witten liefst driemaal in negen minuten. Achtereenvolgens Ravelino Junte, Nigel Ogidi Nwankwo en Guus Offerhaus (of toch Tyrone Owusu?) waren trefzeker. De eretreffer van de Flevolanders, in de slotfase van het duel, was slechts voor de statistieken.

Online voorverkoop
Naar verwachting zal de belangstelling voor deze Bollenstreekderby groot zijn. Daarom is de online kaartverkoop gestart. Klik HIER om tickets te bestellen voor het duel tussen Noordwijk en Quick Boys. Maak gebruik van deze voorverkoopmogelijkheid en steun de blauw-witten op De Duinwetering.

Geen live-uitzending
Als enige club in de Tweede Divisie geeft Noordwijk geen toestemming aan Quick Boys TV om de wedstrijd rechtstreeks uit te zenden. Helaas zullen met name de ouderen, zieken en mensen slecht ter been, van beide clubs overigens, hiervan de dupe zijn en de laatste Bollenstreekderby van het seizoen 2023-2024 aan zich voorbij moeten laten gaan.Rondje langs de velden
Op de twaalfde speeldag van de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
Jong Almere City FC – GVVV
ACV – Scheveningen
Kozakken Boys – Spakenburg
Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys
Katwijk – Koninklijke HFC
AFC – Jong Sparta Rotterdam
HHC Hardenberg – De Treffers
FC Lisse – ADO’20

Bron: Pro Shots