Voorbeschouwing Quick Boys – Excelsior Maassluis

Na een week zonder verplichtingen hervat Quick Boys de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. De Tricolores zijn in een hevige strijd tegen (directe) degradatie verwikkeld en zullen knokken voor elk punt. De blauw-witten willen een vliegende start maken in de derde periode. Kortom, een interessante ontmoeting tussen de twee clubs die elkaar in het verleden meer dan eens zijn tegengekomen.
Het duel tussen Quick Boys en Excelsior Maassluis begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. te Kloeze. De inwoner van Haarlem wordt geassisteerd door R. Janssen en M. Tramper, terwijl R.A.H.J. Souwen als vierde official fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Assucom Pensioenconsultancy B.V. uit Leiden. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen de Tricolores!Mutaties
Het verloop in de selectie van Excelsior Maassluis is beperkt gebleven vorige zomer. De club verloor Vincent van den Berg (VDL), Omar El Baad (Katwijk), Lelu Statia (Rijsoord), Tobias Kleijweg (Spakenburg) en Gijs Abbas (gestopt), maar verwelkomde Vincent Schippers (FC Dordrecht), Marius van Mil (ADO Den Haag), Steven Sánchez Angulo (IJsselmeervogels), Yaël Eisden (TEC) en Gaultiér Overman (Jong Sparta Rotterdam) aan de vooravond van het nieuwe seizoen op sportpark Dijkpolder. In de winterstop werd oude bekende Darren Maatsen aan de selectie van trainer Steye Jacobs toegevoegd.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Excelsior Maassluis kwamen elkaar liefst 52 keer eerder in competitieverband tegen. De blauw-witten waren in twintig onderlinge duels de sterkste, zeventien confrontaties werden gewonnen door de tricolores, terwijl vijftien wedstrijden eindigden in een puntendeling.
Vorig seizoen pakten Quick Boys zes punten tegen Excelsior Maassluis. Na de eclatante overwinning op Nieuw Zuid (7-2) werden de Tricolores ook op De Dijkpolder met 0-2 verslagen.
In de heenwedstrijd van het huidige seizoen waren de blauw-witten met 4-2 te sterk voor Excelsior Maassluis. Op sportpark Dijkpolder kende de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden een zeer voortvarende start. In de eerste dertien minuten vond Quick Boys tweemaal het net. Ravelino Junte en Sem van Duijn waren trefzeker in de openingsfase. Vlak na rust leek Nick Broekhuizen de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot te gooien. Toch wist Excelsior Maassluis nog tweemaal te scoren, maar tussendoor verscheen ook de naam van Danny van den Meiracker op het scorebord zodat de overwinning van de blauw-witten nooit in gevaar kwam.

Stand van zaken
Met 15 punten uit 22 duels bezet Excelsior Maassluis momenteel de zestiende plaats op de ranglijst. Het verschil in verliespunten met Scheveningen, dat zich op een veilige vijftiende plek heeft genesteld, bedraagt slechts één punt. De Tricolores boekten tot nu toe drie overwinningen, speelden zesmaal gelijk en leden dertien nederlagen. Twee van de drie overwinningen werden na de winterstop behaald. Regiogenoten FC Lisse (5-0) en Noordwijk (1-0) moesten het onderspit delven. Afgelopen weekend hield Excelsior Maasluis op eigen veld op knappe wijze een punt over aan het duel met koploper Spakenburg. Namens de thuisploeg was Devin Plank trefzeker.
Quick Boys genoot afgelopen zaterdag van een vrij weekend, aangezien de derby tegen Katwijk twee weken naar voren was gehaald in het programma. De technische staf van de blauw-witten gebruikte de vrije dagen om de laatste competitiewedstrijd, het thuisduel met AFC (2-5), uitgebreid te analyseren. Quick Boys is er alles aan gelegen om zichzelf te revancheren voor deze uitglijder en bovendien een goede start maken van de derde en laatste periode van het seizoen.

Rondje langs de velden
Op speeldag 24 van de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
GVVV – Katwijk
Noordwijk – FC Lisse
Scheveningen – Rijnsburgse Boys
Kozakken Boys – HHC Hardenberg
Spakenburg – ACV
Jong Sparta Rotterdam – Jong Almere City FC
De Treffers – Koninklijke HFC
ADO’20 – AFCFoto’s: Pro Shots