Voorbeschouwing Quick Boys – HHC Hardenberg

Na de verre uitwedstrijd van afgelopen zaterdag treft Quick Boys aankomend weekend opnieuw een tegenstander van de andere kant van het land. Op sportpark Nieuw Zuid is HHC Hardenberg te gast. Het duel tussen de blauw-witten en de oranjehemden begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D.H. de Vries. De inwoner van Amstelveen wordt geassisteerd door P. Otten en F. Winter, terwijl B. Kuiper is aangesteld als vierde man. De wedstrijdbal is een schenking van Diamantsponsor Fix Fisch B.V. uit Rijnsburg. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg!

  
Onderlinge resultaten
Quick Boys en HHC Hardenberg stonden tot nu toe slechts zes keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauw-witten wonnen éénmaal, vier wedstrijden gingen verloren, één keer hield Quick Boys een punt over aan de confrontatie met HHC Hardenberg.
De heenwedstrijd van het huidige seizoen werd een prooi voor Quick Boys. Op sportpark De Boshoek werd op overtuigende wijze gewonnen van HHC Hardenberg: 3-1. Meteen na het eerste fluitsignaal greep de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden het initiatief. Na de rode kaart van Serge Fatima van de thuisploeg werden de touwtjes steviger aangetrokken. Dat resulteerde vlak na rust in de openingstreffer van Sem van Duijn. Een ongelukkig moment in de achterhoede leidde de gelijkmaker in, maar Jesse Reinders met een prachtige vrije trap en opnieuw Sem van Duijn zorgden voor een uiterste gezellige terugreis.
In de meest recente ontmoeting op Nieuw Zuid hield Quick Boys een punt over aan het duel met de Hardenbergers. De bezoekers uit Overijssel kwamen destijds enigszins gelukkig op voorsprong. Een inzet van Jurjan Mannes ging via het been van Danny van den Meiracker tegen de touwen. Een serie goede kansen waren vervolgens niet aan de thuisploeg besteed. Na de doelwisseling kreeg Quick Boys loon naar werken. Een inzet van Youssef El Kachati werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Nick Borgman, maar in de rebound scoorde de clubtopscorer van vorig seizoen alsnog.Mutaties
De selectie van HHC Hardenberg is gedurende de zomerse transferperiode versterkt met Jorick Maats (Staphorst), Steyn Strijker (ACV Assen), Thijmen de Lange (FC Twente/Heracles Almelo 021), Thijmen Olde Weghuis (PEC Zwolle O21), Noah ten Brinke (HZVV Hoogeveen) en Raymond Gyasi (clubloos). Verder zijn Joost van de Belt, Jakub Brzezowski en Sander Egbers overgeheveld vanuit het eigen beloftenteam. Hiertegenover staat het vertrek van Glenn Kobussen (SV Helios), Rutger Etten (SC Genemuiden), Matthijs Hardijk (Katwijk), Jurjan Mannes (SVZW Wierden), Mike Reuvers (SC Genemuiden) en Kevin Görtz (gestopt).

Stand van zaken
Met 41 punten uit 25 duels bezet HHC Hardenberg momenteel de met ACV gedeelde vijfde plaats op de ranglijst in de Betnation Divisie. De ploeg van trainer Pascal Diender won twaalf duels, speelde vijfmaal gelijk en trok in acht wedstrijden aan het kortste eind. Daarmee zijn de oranjehemden dit seizoen te wisselvallig om mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen.
Afgelopen zaterdag liet HHC Hardenberg zich echter van haar beste kant zien door koploper Spakenburg te verslaan: 2-0. Op De Boshoek waren Steyn Strijker en topscorer Rob van der Leij trefzeker.
Quick Boys bleef in Assen met lege handen achter na de ontmoeting met ACV. De blauw-witten waren gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar hadden de nodige moeite om een bres te slaan in de stugge defensie van de thuisploeg. ACV sloeg op haar beurt op slag van rust wel toe in de persoon van Giovanni Zwikstra. De aanvaller wist in twee instanties keeper Paul van der Helm te passeren.
Ondanks een duidelijk veldoverwicht in de tweede helft kwam de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden niet meer langszij. Daarbij was de grootste kans voor Koen Blommestijn die, in vrije positie maar wel zwaar gehinderd, doelman Ramon Nijland op zijn pad vond.Rondje langs de velden
Op speeldag 26 in de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
GVVV – ACV
Scheveningen – AFC
ADO’20 – Excelsior Maassluis
Kozakken Boys – Jong Almere City FC
Spakenburg – FC Lisse
Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC
Jong Sparta – Noordwijk
De Treffers – Katwijk

Foto’s: Pro Shots