Transfer Sem van Duijn naar AZ in kannen en kruiken

Nadat beide clubs eerder een akkoord hebben bereikt over de afkoopsom van het doorlopende contract, is de transfer van Sem van Duijn naar AZ vandaag definitief afgerond. De aanvaller heeft de medische keuring doorstaan en verbindt zich door het zetten van zijn handtekening voor minimaal drie seizoenen aan de Noord-Hollanders.

Mooie kans
Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff gunt Van Duijn deze promotie van harte. ,,Als club zijn wij enorm trots op deze transfer. Het is heel mooi om te zien dat een speler via Quick Boys zo’n stap in zijn carrière kan maken. Sem heeft zich dit seizoen uitstekend ontwikkeld en met zijn prestaties in de competitie en in het bekertoernooi de interesse van meerdere profclubs gewekt. Hij verdient de kans om zich op een hoger niveau te profileren.”Het besef moet nog indalen bij de jonge aanvaller. ,,Ik ben momenteel erg druk met school. Het is het laatste jaar van mijn opleiding, dus ik moet de komende maanden hard mijn best doen om alle examens te halen. Uiteraard heeft ook Quick Boys mijn volledige focus. Al met al heb ik nog niet heel veel tijd gehad om aan het idee te wennen. Het nieuws moet ook bij mij nog even landen, denk ik.”

Het perfecte plaatje
Meerdere clubs uit het betaalde voetbal hengelden naar de diensten van Van Duijn. Uiteindelijk viel de keuze op de Alkmaarse club. ,,Dit is het perfecte plaatje voor mij. Het eerste elftal is de top van Nederland en het beloftenelftal speelt in de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien zijn de faciliteiten van de club uitstekend en besteedt men veel aandacht aan de ontwikkeling van talentvolle spelers.”

De weekplanning van de buitenspeler zal er met ingang van volgend seizoen anders uit gaan zien. De schoolbanken worden ingeruild voor het trainingsveld. Zijn focus zal de komende jaren volledig op voetbal liggen. ,,Ik ga overdag trainen en met Jong AZ op vrijdag- of maandagavond de wedstrijden spelen. De intensiteit zal fors omhooggaan. Dat is misschien iets waar ik in het begin aan zal moeten wennen, maar ik denk dat ik snel mijn draai ga vinden. Ook AZ heeft daar alle vertrouwen in. Zij halen mij immers niet als amateur. De club ziet veel potentie in mij en gaat mij helpen om het beste uit mezelf te halen.”

Van Duijn kan niet ontkennen dat de goede prestaties in het landelijke bekertoernooi de interesse van betaald voetbalclubs heeft doen aanwakkeren. ,,Het is voor mij persoonlijk al sowieso een heel mooi jaar. Een vaste waarde in het eerste elftal, twee keer van Katwijk winnen én scoren in de derby. De stunts tegen NAC Breda, De Graafschap en AZ zijn natuurlijk breed uitgemeten in de media. Heel Nederland heeft mee kunnen kijken. Dat heeft natuurlijk geholpen. Maar zolang je ook niet presteert in de competitie, dan zet de interesse niet door. AZ gaat uiteraard ook niet over één nacht ijs. Als team draaien we een goed seizoen, en ikzelf natuurlijk ook.”

Betrokkenheid
De exponent uit de eigen opleiding realiseert zich nog niet dat hij komend seizoen geen onderdeel meer zal zijn van het eerste elftal van de blauw-witten. ,,Quick Boys is en blijft mijn club. Ik ben bij Valken’68 begonnen en heb een aantal jaar in de jeugd van Sparta Rotterdam gespeeld, maar op Nieuw Zuid liggen mijn roots. Ik ben een jongen van de club. Mijn teamgenoten, stafleden en supporters zal ik zeker gaan missen, maar ik kan deze kans natuurlijk niet afslaan. Als mijn agenda het toelaat, zal ik wel altijd de wedstrijden op Nieuw Zuid bezoeken. Ik blijf altijd de betrokkenheid bij de club en het team voelen.”

Langs deze weg wordt Sem van Duijn van harte gefeliciteerd met deze mooie transfer en wenst de clubleiding hem heel veel succes toe in Alkmaar.Foto’s: Pro Shots