Voorbeschouwing Quick Boys – Jong Almere City FC

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys op eigen veld de competitiewedstrijd tegen Jong Almere City FC. De blauw-witten zijn er alles aan gelegen zich te revancheren voor de verliesbeurt in de eerste seizoenshelft tegen deze tegenstander. Het duel tussen Quick Boys en de beloften van Jong Almere City FC staat onder leiding van de heer W. Debusscher. De arbiter uit België fluit om 15:00 uur voor de aftrap en wordt geassisteerd door K. Lenaerts en Y. Boogaerts, terwijl F. Berg als vierde official fungeert. De wedstrijdbal is een schenking van Diamantsponsor Scotch Whisky International B.V. uit Sassenheim. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City FC!Onderlinge resultaten

In het seizoen 2016-2017 stonden Quick Boys en Jong Almere City FC voor de eerste keer tegenover elkaar in competitieverband. In Flevoland boekte de formatie van toenmalig trainer Jan Zoutman een krappe 2-1 overwinning dankzij treffers van Anthony Bentem en Philippe den Hartog. Op Nieuw Zuid verloren de blauwwitten destijds de terugwedstrijd kansloos met 0-3.
De heenwedstrijd van het lopende voetbaljaar werd een prooi voor de beloften van Almere City FC. In Flevoland kwamen de blauw-witten vlak voor rust op achterstand door een doeltreffende kopbal van Tijmen Wildeboer. De ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden kreeg voor de pauze nog een tweetal goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Sem van Duijn en Ravelino Junte waren ongelukkig in de afronding. Dat was Levi van Duijn na de doelwisseling ook. De invaller was tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn inzetten uiteindelijk niet tot doelpunt gepromoveerd worden. In de slotfase kon Layee Kromah profiteren van de ruimte die Quick Boys achterin weggaf en tekende daarmee voor de 2-0 eindstand.

Stand van zaken
Met 43 punten uit 27 duels bezet Jong Almere City FC momenteel de zesde plaats op de ranglijst in de Betnation Divisie. De talentvolle ploeg van trainer en oud-prof Danny Schenkel (46) won tot nu toe twaalfmaal, speelden zeven keer gelijk en trokken in acht duels aan het kortste eind. Afgelopen weekeinde speelden de jonge Flevolanders op eigen veld met 2-2 gelijk tegen koploper Spakenburg. Hoewel Jong Almere City FC halverwege het duel op voorsprong stond, mochten zij na afloop in hun handen knijpen dat er een winstpunt kon worden bijgeschreven bij het totaal.
Quick Boys boekte afgelopen zaterdag een zakelijke overwinning op FC Lisse. Op Ter Specke was de thuisploeg voor rust wellicht iets dreigender, een doeltreffende uithaal van Jesse Reinders zorgde voor de voorsprong voor de blauw-witten. Na de pauze kwamen de bezoekers niet meer in gevaar en krijgen zij de nodige kansen om de score op te voeren. Alleen Koen Blommestijn slaagde erin het net te vinden na een goede, individuele actie: 0-2.Collecte
Van 7 tot en met 13 april staat de collecteweek van de Hartstichting op de agenda. In deze week zullen collectanten door het land trekken om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Hartstichting. Aanstaande zaterdag zal supporter en vrijwilliger Mark Scheepmaker samen met enkele anderen, voor de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City, een collecte houden op Nieuw Zuid. Een introductie van Mark is niet meer nodig. Iedereen kent hem en zijn verhaal inmiddels wel. Sinds jaar en dag zet Mark zich dan ook in op allerlei vlakken voor de Hartstichting. Dit geeft wel aan wat een groot hart hij heeft. Rondom de thuiswedstrijd van het eerste elftal zal Mark dan ook met een aantal andere vrijwilligers weer collecteren voor de Hartstichting. Zorg dus dat jullie voldoende cashgeld meenemen om gul te geven, cash is het makkelijkste en zorgt voor een snelle doorloop van de supporters. Maar er zal ook een QR-code aanwezig zijn om digitaal te doneren.

Rondje langs de velden
Op speeldag 28 van de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
Rijnsburgse Boys – Katwijk
GVVV – FC Lisse
Koninklijke HFC – AFC
Scheveningen – Excelsior Maassluis
ADO’20 – HHC Hardenberg
Spakenburg – Noordwijk
Jong Sparta – Kozakken Boys
De Treffers – ACVFoto’s: Pro Shots