Voorbeschouwing Spakenburg – Quick Boys

Aanstaande zaterdag staat er een heuse kraker op het programma in de Betnation Divisie. Quick Boys is dan te gast bij koploper Spakenburg aan de blauwe zijde van De Westmaat. De amateurklassieker begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.H. Bronsvoort. De inwoner van Bathmen wordt geassisteerd door C.W.G. van Hout en R.D. Reinds, terwijl P.A. de Waard als vierde official fungeert.
Quick Boys-fans dienen gebruik te maken van een buscombiregeling om bij deze wedstrijd aanwezig te kunnen zijn. Reis mee en steun de blauw-witten in Bunschoten-Spakenburg!

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Spakenburg stonden in het verleden 27 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wonnen twaalfmaal, verloren elf keer en speelden viermaal keer gelijk. 
Quick Boys hield eerder dit seizoen een punt over aan de topper tegen Spakenburg. Op eigen veld kwam het meest verzorgde spel van de kant van de blauw-witten, terwijl de bezoekers een opportunistischer spelopvatting hanteerden. Het leverde een zeer boeiend schouwspel op tussen twee ploegen die eigenlijk niet verdienden te verliezen.
De openingstreffer van Nick Broekhuizen vlak voor rust kwam tot stand na een fraai uitgespeelde aanval. Quick Boys liet in het eerste kwartier na de doelwisseling na om de voorsprong te vergroten. Spakenburg greep vervolgens het initiatief, gesteund door de harde wind in de rug, en kwam twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte via Ahmed El Azzouti. Kansen over en weer leverde geen treffers op, zodat beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel.

Mutaties
De selectie van trainer Chris de Graaf (36) is afgelopen zomer van een flinke kwaliteitsinjectie voorzien. Zo kwamen Ahmed El Azzouti en Mukhtar Suleiman over van Katwijk, keerde Sam van Huffel na een Pools avontuur terug op de Nederlandse velden, werden Tom Noordhoff (FC Lisse) en Tobias Kleijweg (Excelsior Maassluis). Gedurende de eerste seizoenshelft kwam Gerben-Jan Ruizendaal de keepersgilde versterken en in de winterstop werd Killian van Mil toegevoegd aan de selectie.
Hiertegenover stond het vertrek van Robin Eindhoven (IJsselmeervogels), Boy van de Beek (Germania), Dion Vlak (RKAV Volendam), Peter van de Groep (Eemdijk), Vince Gino Dekker (onbekend), Vincent Volkert (onbekend). Nieuwkomer Bo van Essen keerde in de winterse transferperiode terug bij TEC in Tiel.

Buscombi
De burgemeester van het dorp aan het IJsselmeer heeft een buscombi verplicht gesteld voor de fans van Quick Boys om af te mogen reizen naar Bunschoten-Spakenburg. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan moet je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je dan vandaag (donderdag 2 mei) tussen 20.00 en 21.30 uur in het clubhuis op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. De kosten voor een buscombikaart bedragen € 25,-. Dit is een prijs voor zowel de toegang als de bus.
De bus vertrekt om 12:30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Stand van zaken
Met 70 punten uit 30 duels is Spakenburg de trotse koploper van de Betnation Divisie. De ploeg van trainer De Graaf bezet de eerste plaats gedurende het overgrote deel van het seizoen en lijkt af te stevenen op het kampioenschap. Daarvoor zullen zij in de resterende wedstrijden nog wel moeten afrekenen met hoogvliegers Quick Boys én De Treffers. De voorsprong op de achtervolger uit Groesbeek bedraagt momenteel vijf punten.
In de vorige speelronde wonnen de Spakenburgers nipt van de beloften van Sparta Rotterdam. In Maassluis, de thuishaven van de talentvolle Spangenaren, bekroonde Ahmed El Azzouti in de blessuretijd zich tot matchwinner namens de bezoekers.
Quick Boys liet twee weken geleden twee punten liggen in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Kozakken Boys. De equipe van trainer Thomas Duivenvoorden kwam in het eerste bedrijf op voorsprong dankzij een doeltreffende kopbal van Jason Meerstadt. Nadat Koen Blommestijn een uitgelezen kans op de 2-0 had gemist, scoorde Gwaeron Stout op slag van rust de gelijkmaker namens de Werkdammers. Na de doelwisseling waren de blauw-witten niet in staat om de defensie van Kozakken Boys te verschalken, waardoor de thuisploeg uiteindelijk genoegen moest nemen met een punt.

Rondje langs velden
Op speeldag 31 luidt het overige programma in de Betnation Divisie als volgt:
Excelsior Maassluis – AFC
Katwijk – Jong Sparta Rotterdam
ACV – Koninklijke HFC
Noordwijk – ADO’20
HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys
FC Lisse – Scheveningen
Kozakken Boys – GVVV
Jong Almere City FC – De Treffers

Foto’s: Pro Shots