Dominant JO13-1 beloont zichzelf niet

Na een voetballoos weekeinde reisde de JO13-1 afgelopen zaterdag af naar Lelystad. Met 6 wedstrijden gespeeld en één winst en tweemaal gelijk valt de plek op de ranglijst in de divisie 1 wat tegen. Het voetbal is echter al wekenlang prima, maar het lukt maar niet om het goed spel in resultaten om te zetten. De eerste wedstrijden waren die tegen de top vijf uit de poule en in de komende weken volgen de direct concurrenten.

Met de bus naar Lelystad

Afgelopen Azaterdag dus de eerste in een reeks en wel in Lelystad. Traditiegetrouw wordt voor verre uitwedstrijden het vervoer per touringcar gedaan. Dus om 8:15 stapten 14 spelertjes in de Beuk bus voor de reis naar de Flevopolder om daar een kleine anderhalf uur later aan te komen.

Na een prima scherpe voorbereiding starten de mannen van coach Willem van den Oever goed aan de wedstrijd. De eerste minuten is het Quick Boys dat de klok slaat en de tegenstander vast zet op eigen helft. Al snel is het Tony Tanago die een prima dribbel inzet en voorgeeft. Helaas wordt deze over de achterlijn gelopen. Daarna is korte tijd tweemaal een corner zonder echt gevaar, maar het signaal is duidelijk. Zo speelt de wedstrijd zich af op de helft van de thuisploeg en is het Quick Boys dat kansjes creëert, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Zoals voetbal wetten al beschrijven is het als je niet scoort, vaak de tegenstander die profiteert. Daar lijkt het ook nu op, als Unicum razendsnel omschakelt en hun spits alleen door kan gaan. Deze grote kans wordt echter naast geschoten.

Dan is het Quick Boys dat prima omschakelt, waarna Daniël Schaap een mooie steekbal geeft dwars door het midden. Daarmee lanceert hij Cas Kraaijenoord, die goed voor zijn man komt. Alleen door op de keeper, gaat zijn inzet via de keeper over. Vlak daarna opnieuw een kans als Levi Ouwehand van grote afstand een vrije trap inbrengt en Tony Tanago de bal bij de tweede paal voor zijn chocoladebeen krijgt. Deze probeert het toch met zijn favoriete linkerbeen, maar zijn inzet wordt gestopt door de keeper van de thuisploeg.

Zo blijft het spelbeeld eenzijdig in deze eerste helft met een Quick Boys dat blijft drukken en kansen creëert. Eerst tweemaal een goede aanval over rechts en vervolgens over links met een mooie voorzet van Cas Kraaijenoord die net Tony Tanago niet bereikt. Vlak voor rust krijgen de blauwwitten een corner van links. Daniël Schaap lepelt de bal naar de net ingevallen Vince Haasnoot die zijn eerste balcontact omzet in een voorzet op Julian Wagemaker die net overschiet. Met nog een minuut te gaan is er nog een kans voor de blauwwitten als Daniël Schaap randje 16 gevloerd wordt en Levi Ouwehand mag aanleggen voor de vrije trap. Helaas gaat deze over en gaan de boys rusten met een 0-0 ruststand.

Gaat het dan toch nog mis?

In de rust is de boodschap helder. Het spel is prima, maar beloon jezelf en prik er een paar in en zo klappen de mannen er in de tweede helft direct weer op. Gelijk is er een kans voor Cas Kraaijenoord, maar de snelle buitenspeler schiet de bal van buiten de 16 meter over. Het spelbeeld is weer eentonig met Quick Boys spelend op de helft van de tegenstander en de thuisploeg dat iets probeert uit de counter. En bijna met succes als Unicum uit omschakeling een grote kans krijgt. Weer is er een man alleen door, nu vanaf eigen helft. Het is keeper Levi Schaap die goed anticipeert en de bal prima stopt.

Dan is het weer Quick Boys met opnieuw een vrije trap rank 16 meter. Deze keer is het Daniël Schaap die achter de bal gaat staan, maar helaas ook overschiet. Zo lijkt de bal er gewoon niet in te willen gaan deze zaterdag. Ondanks het dominante spel van de bezoekers blijft de stand 0-0 en dan breng je jezelf in de problemen. Opeens kantelt het spelbeeld en is het Unicum dat de grootste kansen krijgt en moeten de boys volop in de verdediging.

De laatste minuten zijn weer voor Quick Boys, met opnieuw kansen voor Cas op aangeven van Tony en grote kans voor Levi Ouwehand die goed wegdraait en op doel schiet. Helaas weer over. En zo eindigt de wedstrijd met dezelfde stand als waar deze mee begon en weet Quick Boys zich ondanks het bij vlagen prima spel zich niet te belonen.

Komende week spelen de boys thuis tegen DCG Rksv. De wedstrijd is om 10:15 op veld 2 en de wedstrijd is thuis via deze link te bekijken