Slordig JO18-1 boekt opnieuw overwinning

Voor de JO18-1 is momenteel iedere wedstrijd een finalewedstrijd. Met nog 3 wedstrijden te gaan en een eerste plek op basis van doelsaldo is het ieder week spannend of de mannen op koers blijven voor het gewenste kampioenschap.

Ook afgelopen zaterdag was het weer een mooi affiche, met de JO18-1 van de Spartaan’20 op bezoek op Nieuw Zuid. De Rotterdams ploeg heeft veel individuele kwaliteiten en is altijd een lastige tegenstander. Ondanks de wat geflatteerde 4-0 overwinning voor de blauwwitten, was er geen onderschatting aan de kant van de mannen van trainer Albert Spaans.

Quick Boys begint erg sterk aan de wedstrijd en binnen een minuut is het al raak, als Bart Kuijt goeie vrije trap van Timo Pont uitstekend binnenkopt. Een prima begin van de wedstrijd gevolgd door een zeer sterk eerste kwartier. Na de eerste 15 minuten spelen kijken de bezoekers dan ook tegen een 3-0 achterstand aan. Eerst scoort Jeroen van der Plas nu op aangeven van Bart Kuijt en niet veel later kan Mylan Schaap vanaf de penaltystip de 3-0 maken. Het strijdplan om fel te beginnen pakt in ieder geval prima uit.

Na de snelle voorsprong vergeet de thuisploeg door te drukken en brengt zichzelf onnodig in de problemen. Het is nu Spartaan’20 dat flink aandringt en de nodige kansen creëert. Het lukt de thuisploeg nog lang om overeind te blijven, maar dan valt na een half uur spelen dan toch de 3-1 voor Spartaan’20.  Een inschattingsfout van Marijn van der Plas geeft de spits van Spartaan’20 de mogelijkheid om de bal hoog in de touwen te schieten.

Na die goal is Spartaan’20 nog een aantal keren zeer gevaarlijk, maar vergeet de grote kansen te verzilveren. Dat is overigens mede te danken aan Marijn van der Plas die met een paar goede reddingen zijn foutje van eerder gelijk goed maakt. Zo gaan de teams met een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg aan de thee.

“Een gewaarschuwd mens, etc….”, maar kennelijk niet voor de blauwwitten. De ploeg start de tweede helft zoals het geëindigd is in de eerste helft. Spartaan’20 maakt goede gebruik van de slordige start van de thuisploeg en het is wederom Marijn van der Plas die zijn ploeg op de been houdt met een paar goede ingrepen.  Ook het verdedigingsduo Jelle de Vries en Daniël van Duijn is alert en houdt de ploeg op koers voor de overwinning en mede door een aantal intercepties van deze mannen blijft de stand 3-1.

Waar het dan Spartaan ’20 niet lukt om te scoren, is het dan toch Quick Boys dat zich ondanks het slordige spel met nog 20 minuten te gaan in veilige haven schiet. Het is Geert van der Bent die een aantal meters smokkelt bij een inworp en direct Jip van de Essen vindt. Deze geeft een goede voorzet op Bart Kuijt, die vrij eenvoudig binnentikt en met zijn tweede de 4-1 op het bord zet.

Toch geven de rotterdammers niet op blijven het proberen. Die inspanning levert 5 minuten voor tijd toch nog de 4-2 op. Helaas wordt het op het einde nog even grimmig als de keeper van Spartaan’20 zijn emoties niet kan bedwingen en dom over de schreef gaat. De prima leidende scheidsrechter Van Slooten is onverbiddelijk en stuurt hem van het veld en fluit vlak daarna voor het einde.

Deze wedstrijd ging zeker niet vanzelf en na de snelle voorsprong speelde de JO18-1 zeker geen goede wedstrijd. Toch bleven de punten op Nieuw Zuid en houdt het team de koppositie na de prima overwinning op Spartaan’20.

Volgende week weer een nieuwe finale op weg naar een eventuele promotie. Dan speelt JO18-1 een uitwedstrijd tegen FC Lisse. Aanvang 11:00 uur op sportpark Ter Specke.