Jong Quick Boys pakt Koninklijk punt

Een mooi amateurvoetbal affiche stond gepland op vrijdagavond 19 november.
De koninklijke H.F.C. kwamen op bezoek op een toch wel ongebruikelijk stil en donker sportpark Nieuw-Zuid.

Desalniettemin speelde zich op veld 4 een leuke en boeiende wedstrijd af. Vanaf het begin was het een open wedstrijd met aan weerszijden enkele mogelijkheden. Dat beide ploegen zich op de ranglijst niet echt ontlopen was daarom ook terug te zien in de wedstrijd. Waarin HFC van een licht veldoverwicht mocht genieten was het Quick Boys die de score opende. In de 22e minuut was het Alex van der Plas met de 1-0 voorsprong voor jong Quick Boys, een goede en strakke voorzet van Kees Zwanenburg kon bij de 2e paal binnengeschoten worden door de sterke spits.

Jong Quick Boys kon helaas niet lang genieten van de voorsprong, 2 minuten later in de 24e minuut kwam HFC op een 1-1 gelijke stand, een goed genomen corner werd knap binnengekopt.
Het spelbeeld veranderde vervolgens niet, beide ploegen maakte het elkaar lastig en hadden beide de mogelijkheden om op voorsprong te komen. Hierin zeker ook wel de complimenten op zijn plaats aan de beide keepers die hun doel schoonhielden. Zo reageerde Thijs Ouwenhand onder andere goed op een kopbal van dichtbij terwijl de keeper van H.F.C. een knappe redding had op een schot dat van richting werd veranderd. Met een 1-1 tussenstand zochten beide teams de kleedkamers op.

De tweede helft kwam jong Quick Boys sterk uit de startblokken, de druk op HFC nam toe en de bezoekers hadden moeite om zich hier onderuit te spelen. Dat Quick Boys in deze fase op voorsprong kwam was dan ook geen verassing. Het was weer Alex van der Plas die het net wist te vinden, met een hard en geplaatst schot vanaf de rand van het zestienmeter gebied wist hij de keeper in de korte hoek te verschalken (2-1).
Naarmate de 2e helft vorderde wist H.F.C. het speelbeeld weer in balans te krijgen, het resultaat was een zeer leuke voetbalwedstrijd met kansen aan beide kanten. In de 67e minuut wist HFC de stand weer gelijk te trekken, een aanvaller van de bezoekers wist zich goed vrij te spelen en kon van dichtbij de 2-2 te maken.

Beide ploegen gingen op jacht naar een overwinning, aan beide kanten waren de kansen aanwezig maar een doelpunt volgde niet meer. H.F.C. dacht in de slotfase de drie punten mee te nemen naar Haarlem, maar de goed fluitende scheidsrechter oordeelde dat de bal in de actie vooraf over de achterlijn was geweest en tot opluchting van de thuisploeg ging dit doelpunt niet door. Zo eindigde de wedstijd in een terecht gelijkspel, waarin HFC de 1e helft een licht veldoverwicht had was Quick Boys sterker in de 2e helft.

Zowel Derek van der Plas als de trainer van H.F.C. (oud Quick Boys 1 speler) Marciano Kastoredjo hoopte natuurlijk op een gelukje om de overwinning te pakken maar de leuke en open wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar.

Volgende week speelt Jong Quick Boys (12punten) uit bij Telstar (16punten).
Het belooft een interessante ontmoeting te worden, nadat de ploeg uit Velsen Zuid de eerste 5 wedstrijden maar 1 punt wist te halen is het vervolgens met 5 overwinningen op rij in uitstekende vorm.