E-overnachting Griezelig gezellig!

Op vrijdag 7 juli was het een drukte van belang op sportpark Nieuw Zuid. De langverwachte E-overnachting zou eindelijk weer plaatsvinden op ons sportpark. Eindelijk weer, want door Corona was het de laatste jaren niet mogelijk maar dit werd dubbel en dwars ingehaald.

Op de donderdag ervoor waren alle legertenten alvast geplaatst door de vele vrijwilligers. De Kids op vrijdagmiddag direct na school, met je luchtbed en slaapzak naar het zonovergoten sportpark Nieuw Zuid. Snel je luchtbed laten opblazen en een plekje zoeken in je tent, want er moesten vlaggen gemaakt worden. Er waren fraaie exemplaren gemaakt welke allemaal werden opgehangen in het net bij veld 3.

Daarna, voor die ene keer, een maaltijd uit de frituur want normaal eet een topsporters heel gezond natuurlijk. De dames van de frituur waren de patatas bravas heerlijk goudbruin aan het bakken en gaven de kids er ook nog een snack bij want de avond zou nog lang duren.

Op veld 4 was er een spellencircuit uitgezet met o.a. 3 panna-veldjes. Als verrassing waren Levi van Duijn en Aleksandar Bjelica van Quick Boys 1 opgetrommeld om de kids wat trucjes te leren. Zij werden ondersteund door onder andere de meiden van de MO15-1, die de gehele overnachting  de begeleiding ondersteunden waar nodig. Verder was er een onderdeel pijl-en-boogschieten, weer eens wat anders dan voetbal. Verderop het fameuze gatendoek, daarna latje-trap en knotshockey. Ook werden er meer dan 500 penalty’s afgevuurd en waren er gelukkig twee keepers bereid gevonden om deze proberen te stoppen. De nodige drinkpauzes waren, door het warme weer, meer dan nodig en later was het afkoelen geblazen met een ijsje.

Om moed te verzamelen voor de speurtocht werd er eerst nog een grote quiz gehouden, om daarna in het pikkedonker de speurtocht te beginnen. Uiteraard met de nodige griezelige verrassingen en wederom (net als in de quiz) vragen over de gemeente Katwijk.
De finale werd traditie getrouw verzorgd door Dirk Barnhoorn van het C.J.V. Hij vertelde, getooid in indianen kleding en bij kampvuur, een schitterend en spannend verhaal zoals alleen hij dat kan. Toen nog in het donker terug naar ons sportpark, gelukkig werden we hierbij geholpen door de geur van vers gebakken vis die ter plekke gebakken werd door opa Gerrit en zijn neef Arie.
Nou, dat smaakte naar meer, alles was schoon op. Wat kunnen die gasten eten zeg, maar het smaakte dan ook fantastisch.

Tja, dan ter lucht-bedde, nou dat viel niet mee om de kinderen zo ver te krijgen. Maar uiteindelijk wist de leiding de meerderheid toch in slaap te sussen. Het werd een zeer kort nachtje want om 8.30 uur knalde het irritante liedje “Wakker worden” alweer knalhard uit de speakers. Om 9:00 werd namelijk iedereen aan het ontbijt verwacht. De dames hadden de tafels weer schitterend gedekt en er was veel lekkers voor zowel de kinderen als de begeleiding.

Als afsluiting werd onder tropische omstandigheden het toernooi gespeeld, de finale werd door de waterpistolen een frisse vertoning. Alle kinderen gingen uitgeblust maar voldaan naar huis met een schitterend overnachtingsshirt, een zakje snoep en een lederen voetbal. Alleen de kleur viel niet in de smaak, maar een gegeven bal kun je niet weigeren. Het was een gift van NH-JOBS.
Zo was de 20-ste E- overnachting weer geschiedenis en gaat deze boeken in als een zeer gezellige happening.

Namens het J.A.K. willen wij iedereen bedanken voor hun inzet, want zonder de vrijwilligers had dit niet gelukt. Tevens dank aan de Fa. Ouwehand met vis die meer dan lekker is, NH-JOBS, Club van 100 en natuurlijk Quick Boys zelf.

Tot volgend seizoen en allen een fijne vakantie.

check hier de foto’s