JO11-7 sluit competitie winnend af

De laatste competitiewedstrijd van de JO11-7 van het seizoen 23/24 stond in het teken van het veroveren van de derde plaats, in een direct duel met hun concurrent: Docos. Deze ploeg hadden de Blauw witte narren al twee keer getroffen dit seizoen, met verlies in de competitie en winst op een toernooi in Rijnsburg. Van die wedstrijd hadden ze geleerd hoe ze deze ploeg moesten en konden bespelen.

De Boys startte de wedstrijd niet goed en stonden binnen 51 seconden 0-1 achter. Hierdoor kwamen de boys ook niet lekker in hun vertrouwde spel en verloren veel persoonlijke duels. Het mocht dan ook geen verrassing heten dat Docos voor de rust op 0-2 kwam. Werk aan de winkel voor de boys!

Er werd afgesproken nog aanvallender te gaan spelen en direct op de helft van Docos volop druk te zetten. Dit wierp direct zijn vruchten af, aangezien binnen 30 seconden de aansluitingstreffer werd gescoord via Leco. Dit was de powerboost die ze nodig hadden! Duels werden scherp aangegaan en er werd goed samen gewerkt om Docos ver van hun goal te houden. Door goed opletten van Julian, die weer in de spits stond, maakten ze de 2-2 en was de JO11-7 weer terug in de wedstrijd. Toen er vervolgens via een eigen goal uit een corner (waar nog lang over nagepraat werd) op slag van rust de 3-2 gemaakt werd, konden er gesproken worden van een perfecte comeback in de wedstrijd.

Na de welverdiende bidons water werd de lijn van het goede spel doorgetrokken. Sven wist de ene na de andere bal te pakken, Thom vocht op rechtsback mooie duels uit zoals alleen hij dat kan, Koen kopieerde hem op de linkerkant, aangevoerd door Luc Varkevisser, die een steengoede wedstrijd speelde centraal achterin. Tel daarbij Bram van Boven op, die liet zien gegroeid te zijn in het uitvechten van duels en overal op het veld leek te zijn. En dan de aanvallers: Leco (hun dribbelkoning), veelzijdige Thijs die je wel om een boodschap kan sturen, Rick Koeten die vandaag nóg een extra setje batterijen meebracht, in combinatie met zijn mooie acties. En dan last but not least Julian: sinds een paar weken als spits actief en hoe: balvast, steekpassjes en goals, hij kon het allemaal!

Drie minuten na rust kwamen ze op 4-2 via Julian met een geweldige hakbal, waarmee ze een grote stap richting de derde plaats zetten. Zoals benoemd kwamen de boys de moeilijke fases door met kunst en vliegwerk en kwalitatief goed verdedigend en keeperswerk. De laatste break werd dan ook met de 4-2 voorsprong gehaald, en maakten nog één keer een plan hoe ze Docos van de goal zouden houden.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd stond in het teken van overleven, en op de counter nog een keer toeslaan om de tegenstander geen hoop meer te geven. Via Bram kwamen ze na een prachtige aanval op 5-2 met nog tien minuten te gaan. Dit lieten ze niet meer lopen, en ze sleepten de dikverdiende derde plaats in de tweede klasse binnen. Een mooie prestatie van de mannen: op naar de laatste toernooitjes om het seizoen in stijl af te sluiten.