JO9-5 knokt zich naar 2de plaats in Simonshaven

Op tweede pinksterdag had de JO9-5 een toernooi bij S.V. Simonshaven. Het programma deed een drukke ochtend vermoeden en niets bleek minder waar.

Om op tijd aanwezig te kunnen zijn werd er al om 07:30 uur op het marktplein in Katwijk afgesproken. De vroege vogels die meededen waren Christian, Gijs, Ryan, Tijs, Bo en Danny en Sem waren de lokale helden die de JO9-5 vandaag completeerde. Met 7 spelers vertrokken we dus richting de industriële rook van Spijkenisse. Na het aanmelden kregen we het toernooischema door en hieruit bleek dat we tussen 09:00 uur en 11:30 stonden ingepland voor 8 korte krachtmetingen van elk 10 minuten. In het pooltje van 5 ploegen werd er tegen elk team zowel “uit als thuis” gespeeld. Op papier dus vier tegenstanders maar in werkelijkheid bleken het er 5 te zijn. De vijfde tegenstander was de regen die ons geheel passend in het toernooischema ook twee keer flink opzocht. De kou deed zijn werk en dus was de grootste tegenstander misschien wel de mindset. 

1e wedstrijd: QB JO9-5- S.V Simonshaven J09-1 (2-0)

De eerste wedstrijd begon direct in de stromende regen en het veld bleek daarom met echt gras ook direct moeilijker bespeelbaar. Beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd en zo ontstond er een boeiend duel. Het is bij toernooien vaak zo dat de eerste goal een soort van dubbel telt omdat er zo weinig tijd is om een achterstand goed te maken. De eerste en gevoelige tik werd door de bezoekers aan het organiserende team uitgedeeld en dus konden de jongens van Quick Boys juichen. Het was Sem die na een minuut of 7 met een voortreffelijke pass, Bo in stelling bracht en deze schoot deze geboden kans dankbaar in het doel. Simonshaven moest nu komen en door de ruimte die ontstond zag Bo zijn kans schoon om de rollen om te draaien. Nu was het Bo die met een mooie steekbal Sem vrij voor de goal zette en ook hij bleef koel. De 2-0 was direct de eindstand en de kop was er af.

2e wedstrijd F.C. Vlotbrug JO9-3 – Quick Boys JO9-5 (0-0)
De tweede wedstrijd was vooral een steekspel met enkel speldenprikjes i.c.m. het ontbreken van geluk. Beide teams hadden het gevoel dat er meer inzat en dus was het gelijkspel verdiend te noemen.

3e wedstrijd:  Quick Boys JO9-5- XerxesDZB JO9-4 (1-1)
De derde wedstrijd bleek vooral een wedstrijd waarin de eindfase zuur was en als onnodig puntverlies aanvoelde. Quick Boys was de net iets scherpere en betere ploeg. Danny oogde scherp op het middenveld en hij beloonde zichzelf door na een knappe actie aan de rechterkant hard en vuiler op doel te schieten. De bal plofte net onder de kruising onhoudbaar in get doel en de tegenstander moest nu gaan jagen. Grote kansen bleven echter uit en het was vooral sneu dat het moeilijk bespeelbaar veld de 1-1 inluidde. Twee minuten voor tijd poogde Christian een keepershandschoenen met een stuit naar voren te schieten. Door het natte veld weigerde de bal echter de stuit te maken en hierdoor kwam de bak recht voor de voeten van de spits van Xerxes. Dit cadeautje werd dankbaar uitgepakt en de tijd om de winst alsnog te pakken bleek helaas te kort.

4e wedstrijd: Alexandria JO8-4 – Quick Boys JO9-5 (attractief)
De vierde wedstrijd was leuke pot tegen een talentvol team uit Rotterdam. De tegenstander was weliswaar een jaartje jonger maar acteerde binnen hun leeftijdsklasse wel 2 klasse hoger dan onze Boys. Al snel was duidelijk dat de Rotterdamse ventjes zowel venijn als voetbal intelligentie hadden. Quick Boys kreeg het dus ook deze wedstrijd niet cadeau. Alhoewel het spelbeeld op en neer ging was het Quick Boys die qua score de regie pakte Danny opende de score door de bal van afstand keurig in de rechterbovenhoek te schieten. Vervolgens was het Sem die fel op de bal verdedigde en vervolgens zelf de bal langs de keeper schoot. Direct daarna was het weer Danny die een sterke wedstrijd bekroonde met zijn tweede goal en dus de stand naar 3-0 bracht. Het werd daarna nog heel even spannend toen de 3-1 werd binnengeschoten en een ongelukkige kluts voor het eigen doel voor de 3-2 zorgde. Hier bleef het echter bij en dus werd de tweede overwinning van de morgen binnen gehengeld.

5e wedstrijd: SV Simonshaven – Quick Boys 5-2 (wrang)
De vijfde wedstrijd zorgde voor een wrange nasmaak. De thuisspelende partij mocht fluiten en ook al deed deze vrouw haar best, de beslissingen waren op z’n minst merkwaardig te noemen waardoor dit misschien wel terechte verlies wel voor een nasmaakje zorgde.
Het begin was overduidelijk voor Simonshaven en hun moed en strijd werd al snel veldonderzoek met een snelle 3-0 voorsprong waar op dat moment niets op viel af te dingen. Op dat moment was het Tijs die eerst de bal fenomenaal op links achter zijn standbeen tikte en zo zijn tegenstander uitkapte. Vervolgens zette hij goed door en schoot zelf onberispelijk de bal achter de keeper. Tijs had nu de smaak te pakken en stond korte tijd later aan het einde van een goed lopende aanval die via Sem en Danny was opgezet, 3-2. Nu wa het Sem die zijn kans schoon zag en hij schoot vanaf zo’n 20 meter op doel de bal hard in de verre hoek. 3-3… De scheidsrechter was echter druk doende met een klein blessuregeval en de wonderschone goal was uit het doel het veld in gestuiterd. Vanaf de zijlijn werd nu meerdere malen, Paal, geroepen en dit werd zonder enige twijfel overgenomen. Het bleef dus 3-2. Vervolgens ging de bal via een been van een speler van Simonshaven uit en Quick Boys nam via Sem de bal snel in zodat deze een vrije doortocht naar het doel had en dus een grote kans op diezelfde gelijkmaker kreeg. De scheidsrechter die vanaf aan de andere zijde van het veld stond kende echter wederom geen twijfel en Simonshaven kreeg de bal. Quick Boys was nu verbouwereerd en stond dus niet klaar om de tegenstoot te verdedigen. De 4-2 viel, Quick Boys was uit het lood geslagen en voelde zich bestolen en zo kon ook de 5-2 nog worden gemaakt.

6e wedstrijd: Quick Boys – FC Vlotbrug 1-2 (pijnlijk)
De 6e wedstrijd was een clash tussen de nummers 1 en 2 van dat moment. Vlotbrug startte net wat feller en Quick Boys leek, mede door het strakke tijdschema en het feit dat er “maar” 1 wissel was, ietwat moe en aangedaan na de vorige pot. Vlotbrug opende na 3 minuten de score en de koppies van Quick Boys gingen wat hangen. Het was wederom Tijs die liet zien dat hij geen opgeven is en uit het juiste hout gesneden is. Hij passeerde redelijk makkelijk 2 tegenstanders en had genoeg lucht en overzicht om ook de bal nog langs de keeper te schieten. 1-1 leek ook de uitslag te worden toen Christian opeens een zeldzame misser had op het spekgladde veld. Vlotbrug was verbaasd en blij tegelijk en Quick Boys ging, nog het meest vanwege de eerdere arbitrale beslissingen, boos en vol verdriet het veld af.

7e wedstrijd XerxesDZB – Quick Boys 0-3 (rug gerecht)
Na 2 zure nederlagen en simpel gezichten eas het afwachten hoe Quick Boys de laatste twee wedstrijden in zou gaan. Veel tijd voor een goede peptalk was er niet en dus werden er snel wat positieve opmerkingen meegegeven en aangegeven dat je altijd zo goed bent als je laatste wedstrijd. We moesten dus positief gaan eindigen op een zo hoog mogelijke plaats. De jongens hadden de opdracht begrepen en startten alsof ze de eerste wedstrijd speelden. Vol pit en bravoure werd de tegenstander, waar eerst tegen werd gelijk gespeeld, nu vast gezet. Het was volledig Eenrichtingsverkeer en de vele kansen resulteerden in een viertal doelpunten. Ryan, Tijs, Danny en Sem waren de doelpuntenmakers en Quick Boys stond weer gewoon terecht tweede in de poule.

8e wedstrijd: Quick Boys – Alexandria 4-1
De laatste wedstrijd mocht Quick Boys wederom tegen de jonge krijgers van Alexandria. De spirit was volledig terug en ook Alexandria zag in dat deze wedstrijd een kansloze missie was. Quick Boys liet nog eenmaal zien dat er dit toernooi met iets meer geluk ook nog meer dan de tweede plaats in had gezeten. De scoringsdrift was volledig terug en uiteindelijk werd deze wedstrijd een 4-1 oorwassing. Eerst was het Sem die de eerste twee doelpunten maakte. Vervolgens maakte Tijs er 3-0 van en Danny schoot de 4-0 tegen de touwen. De score had ook zomaar veel hoger uit kunnen vallen maar uiteindelijk was de eretreffer voor Alexandria en dus de eindstand 4-1.

Quick Boys eindigde met 14 punten uit 8 wedstrijden op een mooie tweede plaats en dus kon er toch nog een mooie beker in ontvangst genomen worden.