Jong Quick Boys op titelkoers

Op zaterdag 18 mei speelde Jong Quick Boys de uitwedstrijd tegen laagvlieger Jong ASV De Dijk. Na de nederlaag tegen Jong IJsselmeervogels was het aan de jeugdige blauwwitten de taak om zich te herpakken om op koers te blijven voor het kampioenschap.

Om 12 uur stonden beide ploegen aan de aftrap voor de eerste helft en Jong Quick Boys domineerde vanaf het begin de wedstrijd. Na 3 minuten had Jong Quick Boys al een tweetal goede mogelijkheden gehad, maar wist deze niet te verzilveren. Het speloverwicht was duidelijk voor Jong Quick Boys, maar de voorsprong bleef uit. Naarmate de eerste helft vorderde, zag je het geloof bij de thuisploeg groter worden en kwamen ze meer in de wedstrijd, gokkend op een spaarzame uitval. Na 35 minuten was er zo’n moment. Jong Quick Boys stond in de organisatie niet goed omdat ze tijdelijk een man minder hadden vanwege een blessurebehandeling. Jong De Dijk zag zijn kans en wist het tijdelijke overtal om te zetten in een doelpunt. Nadat de bal eerst nog van de lijn werd gered door Matthijs Heeringa, was de rebound wel raak voor de Amsterdammers (0-1).

Tegen de verhouding in keek Jong Quick Boys dus tegen een achterstand aan die vlak voor rust rechtgetrokken werd. In de 45e minuut was er een prachtige actie tussen Geert van der Bent, Jeffrey Fielemon en Kai Oudshoorn. De drie vonden elkaar meerdere malen achtereen, waarna Kai de bal in de verre hoek wist te schieten (1-1). Met een gelijke stand gingen beide ploegen richting de kleedkamers voor de rust.

In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd. Jong Quick Boys had het veldoverwicht en balbezit, terwijl Jong De Dijk geduldig wachtte op een spaarzame uitbraak. En zo geschiedde ook in de 51e minuut. De sterke aanvaller van De Dijk kreeg de bal op de middenlijn en zette persoonlijk een soloactie op. Zijn actie had succes, waarbij hij 1 op 1 met Bram Oskam koelbloedig bleef en de keeper passeerde om de thuisploeg weer op voorsprong te zetten (2-1).

De druk van Jong Quick Boys werd nog groter en De Dijk moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Na 68 minuten was het invaller Faïro Nieuwenbroek die Jong Quick Boys weer op gelijke hoogte bracht door de bal van dichtbij overtuigend binnen te schieten (2-2). De overwinning was weer binnen handbereik, maar nog geen zekerheid. Jong Quick Boys kreeg diverse goede mogelijkheden, maar kwam ook nog een keer heel goed weg bij een counter van de thuisploeg, waarbij de poging op de paal belandde. In de 80e minuut wist Faïro zich onsterfelijk te maken. Zijn schot vanaf de 16 meter werd van richting veranderd en viel daarmee buiten bereik van de doelman binnen (2-3). In de slotfase moest de thuisploeg nog verder met 10 man nadat Juda van Velsen vlak buiten de zestienmeter een 100% scoringkans werd ontnomen. De slotfase bleef spannend, maar er werd niet meer gescoord.

De 2-3 overwinning was wederom een zware en spannende strijd, maar de 3 punten tellen en waren daarmee ook het belangrijkste van de middag.

Zinderend slot van de competitie

Jong Quick Boys kan zich nu opmaken voor de grote finale. Op zaterdag 1 juni zal om 14:30 de strijd losbarsten op Sportpark Nieuw Zuid. Nummer 2 Jong Zeeburgia zal daarin de tegenstander zijn. Door de winst van Jong Zeeburgia op Jong IJsselmeervogels zal de beslissing vallen tussen Jong Zeeburgia en Jong Quick Boys. Jong Quick Boys staat 2 punten voor op Jong Zeeburgia. In de onderlinge ontmoeting is het aan de jeugdige blauwwitten dus duidelijk wat er nodig zal zijn voor het kampioenschap. En mooier kan het affiche niet zijn: op het hoofdveld tijdens de familiedagen het karwei afmaken voor het grote publiek.

De komende twee weken zal Jong Quick Boys zich optimaal moeten gaan voorbereiden op deze wedstrijd. Alle steun en support kunnen de talenten goed gebruiken om het kampioenschap binnen te halen. Het is daarbij ook een ideale kans om de talenten in actie te zien.