JO9-5 behoudt ongeslagen status op Nieuw Zuid

De JO9-5 speelde op zaterdag 11 mei alweer zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Alle eerdere ploegen die de strijd op Nieuw Zuid waren aangegaan zijn puntloos huiswaarts vertrokken. De laatste tegenstander die deze zegereeks graag wilde doorbreken waren de buren van Rijnsburgse Boys. De JO9-4 van de uien hoorde vooraf van de indrukwekkende reeks en deze jongens waren getergd om hier een einde aan te gaan maken. Ook de eigen Boys hoefde niet extra gemotiveerd te worden en zo kon er in een herkenbare opstelling stipt om 10:15 uur afgetrapt worden. Christian stond op doel. Ryan en Gijs waren de killers achterin. Tijs, Khai en Jukka de middenvelders en Bo in de spits.
Het begin was furieus te noemen. Quick Boys zette de tegenstander direct overal op het veld vast en de druk stond er vol op.
Het was dan ook een kwestie van tijd totdat de voorsprong een feit was. Tijs zette aan de linkerzijde van het middenveld zelf de actie op, speelde zich behendig vrij en nam met zijn rechter het vijandelijke doel onder vuur. De bal kon maar half gekeerd worden en Bo stond als goudhaantje klaar om de 1-0 binnen te tikken.
Tijs had de smaak deze wedstrijd goed te pakken en niet veel later passeerde hij nu twee man en vervolgens schoot hij, nu onhoudbaar, op doel. In een zeer korte tijd stond het dus 2-0 en de thuisspelende formatie leek nog net zo hongerig. Het was echter niet alleen de linkerzijde die liep als een trein. Nu was het op rechts Jukka die zijn schotkracht vanuit de tweede lijn toonde. Ook deze bal was maar half te keren en niet verwonderlijk was het Bo die dankbaar gebruik maakte van de herkansing in de rebound. De verdedigers van Quick Boys zagen nu dat ook de Uien de weg naar voren steeds meer konden vinden. Ze hadden zich duidelijk nog niet overgegeven maar het trio Ryan, Gijs en Christian stond wederom zonder twijfel als een huis. Sober en daadkrachtig kon het verdedigende blok genoemd worden. Nadat een goed schot op doel bijna achteloos door Christian uit de lucht werd geplukt behield hij het tempo en het overzicht om de uittrap die volgde zo achter de verdediging van de tegenstander te schieten. Bo is een spits die altijd op deze kansen loert en ondertussen kennen de jongens elkaars kwaliteiten ook steeds beter. Bo had de lange bal op waarde geschat en stond direct weer 1 op 1 voor de keeper en faalde wederom niet. Zo ging Quick Boys met 4-0 de rust in en had Bo een loepzuivere hattrick te pakken. Vanuit het Rijnsburg kamp was de frustratie duidelijk te horen; “4-0 tegen Quick Boys….” Bovendien werd het iets te fanatieke juichen van Bo niet erg gewaardeerd door de keeper van Rijnsburg. Het akkefietje kon snel worden gesmoord maar het juiste vuurtje was bij Rijnsburg gaan branden. 
 
De tweede helft was direct duidelijk dat Rijnsburg er nog wel een wedstrijd van wilde gaan maken. De sportieve strijd werd opgevoerd en Rijnsburg zette nu Quick Boys onder druk. De 4-1 die volgde was dan ook volledig terecht en deed het geloof vervolgens ook doen groeien bij de tegenstander. De marge werd echter weer groter. Bo stond wederom twee maal als eindstation van de aanval. Eerst was Khai die Bo behendig vrij voor de keeper zette met een breedtepass en vervolgens was het Tijs die vanaf de linkerkant het overzicht behield. Na de 6-1 leek het echter toch ineens spannend te gaan worden want in een paar minuten tijd was Quick Boys ineens aan het wankelen. Het spervuur en opportunisme van de Uien leidde ertoe dat Rijnsburg in notime de score naar 6-4 wist te tillen en de 6-5 hing zwaar in de lucht. Quick Boys moest uit een ander vaatje gaan tappen om de zege binnenboord te kunnen houden en zo werden Gijs en Bo achterin gezet met de opdracht om de spreekwoordelijke beuk erin te gooien. Jukka en Khai kregen dezelfde opdracht vanaf het middenveld en Tijs mocht, met zijn snelheid als wapen, als diepe spits fungeren. Het spelbeeld veranderde weer en de wedstrijd was duidelijk weer in balans. Omdat Rijnsburg moest komen werden de ruimtes achterin groter en zo kon Tijs met veel ruimte achter de verdediging de diepte in gestuurd worden. Het was Gijs die de bal keurig de ruimte in speelde en Tijs,  die veel sneller dan zijn tegenstander was, bleef koel, tikte de bal rustig in het doel en bracht zo de 7-4 eindstand op het bord.