Koploper Jong Quick Boys verliest kraker tegen Jong IJsselmeervogels

Op zaterdag 11 mei stonden de beloftes van twee amateur grootmachten tegenover elkaar. Een prachtig affiche omdat beide ploegen zich weinig ontlopen op de ranglijst. Het verschil voorafgaand tussen beide ploegen was 3 punten in het voordeel van nummer 1: Jong Quick Boys.

Om 12 uur stonden beide ploegen aan de aftrap voor de eerste helft. Jong Quick Boys had een moeizame openingsfase van de wedstrijd, mede te danken aan het overtuigende spel van Jong IJsselmeervogels. Ondanks de warme omstandigheden, die door het kunstgras versterkt werden, zat er een hoop strijd en passie in beide ploegen.

De grootste mogelijkheden waren voor Jong IJsselmeervogels. Keeper Bram Oskam speelde echter een sterke wedstrijd en werd eenmaal ook geholpen door Daniel van Duijn, die een poging van de doellijn wist weg te werken. De eerste grote kans voor Jong Quick Boys was voor Daan Luyten, maar bij de tweede paal kwam Daan net te kort om de bal binnen te schieten. Helaas raakte Daan bij deze actie geblesseerd, waardoor Jong Quick Boys na 20 minuten genoodzaakt was om te wisselen.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Jong Quick Boys wat beter aan balbezit maar bleef Jong IJsselmeervogels de gevaarlijkste ploeg. In de 45e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Een rappe aanvaller werd diep gestuurd en wist 1 op 1 met Bram Oskam de bal beheerst binnen te schieten (1-0). Beide ploegen zochten kort daarna de kleedkamers op voor de rust.

In de tweede helft begon Jong Quick Boys de jacht op de gelijkmaker. Het veldoverwicht was voor de blauwwitten, maar tot grote kansen kon Jong Quick Boys niet komen. Kai Oudshoorn was dichtbij de gelijkmaker, maar zag zijn poging voorlangs gaan. Beide ploegen gaven het maximale en resulteerde in een ware slijtageslag.

De slotfase golfde het spel op en neer. Jong Quick Boys ging meer en meer op de aanval spelen en Bram Oskam hield de blauwwitten meerdere malen in de wedstrijd door zijn goede reddingen. Jong Quick Boys kreeg een aantal mogelijkheden en met name met vele corners was het dringen geblazen voor de goal van Jong IJsselmeervogels. Maar de bal wilde er niet in. De aanwezige toeschouwers zaten in de slotfase op het puntje van hun stoel maar gescoord werd er niet meer. Zo verloor Jong Quick Boys met 1-0 van Jong IJsselmeervogels.

Door de nederlaag staan beide ploegen nu aan kop in de 4e divisie. Jong Quick Boys kent een beter doelsaldo (22 voor en IJsselmeervogels 10 voor). Beide ploegen krijgen nummer 3 Jong Zeeburgia nog de komende 2 wedstrijden, waarbij Jong Zeeburgia ook nog alles in eigen hand heeft voor het kampioenschap.

Oftewel, een prachtig slot van de competitie staat te wachten, waarbij het zowel bovenin als onderin spannend is en veel op het spel staat. Komende zaterdag reist Jong Quick Boys af naar Jong ASV de Dijk. Bij winst zal Jong Quick Boys zeer goede zaken doen voor het kampioenschap. Op zaterdag 1 juni, tijdens de familiedagen wacht dan Jong Zeeburgia op Sportpark Nieuw-Zuid voor de absolute afsluiting en kraker van het seizoen.