JO9-5 heeft naast plezier nu ook tweede cup te pakken

Op een zonovergoten Hemelvaartsdag was de JO9-5 te gast bij “De Valken” op het Postmus Hemelvaart toernooi. In een uitgelaten stemming, met in het achterhoofd de eerdere toernooiwinst en bijbehorende cup van het Paastoernooi bij Semper Altius, mochten de jeugdige kanjers nu in de hoofdarena (veld 1) de degens gaan kruisen met een drietal tegenstanders. De uitleg en het wedstrijdplan waren simpel: 3x winnen en de tweede beker kan in ontvangst genomen worden. Hiervoor moesten we wel de voor ons dit seizoen onbekende teams A.S.C. J09-5, W.I.K. J09-2 en Valken ’68 JO9-7 onder ons zien te houden.
Omdat Luuk deze dag vanwege een trainingsstage in Bali aan zich voorbij moest laten gaan was Dean gevraagd om de JO9-5 te assisteren, waarvoor dank! Christian was wederom de vaste keeper van het toernooi Gijs, Ryan en Tijs stonden vandaag voornamelijk in de verdediging, Jukka en Khai op het middenveld en Bo en Dean voorin.

Eerste wedstrijd Quick Boys – A.S.C. 

Direct na het eerste fluitsignaal ging de blauw-witte formatie hartstochtelijk op zoek naar de openingstreffer. Het ontbrak hier echter aan de rust, het overzicht en de scherpte om de vele mogelijkheden die in de beginfase werden gecreëerd  in doelpunten om te zetten. Zo zag Dean twee enorme schietkansen naast en over het doel verdwijnen, viel de rebound steeds net niet goed en bleven schoten van Bo, Jukka en Ryan zonder succes. Christian, Gijs en Ryan hadden in die beginfase verdedigend dan ook weinig tot niks te doen. En als dat het geval is moet je altijd opletten. De aloude voetbalwet komt dan namelijk om de hoek kijken en bij de eerste de beste tegenaanval lag de bal dan ook onhoudbaar in het eigen doel, 0-1. De JO9-5 heeft echter dit seizoen al vaker laten zien dat ze qua karakter ook wel tegen een stootje kunnen en dus gingen de koppies niet omlaag maar werd er juist een schepje bovenop gedaan. De druk bleef en Bo vuurde wederom een pegel richting het doek van A.S C. De bal kon maar half gestopt worden en de kort daarvoor ingevallen Khai was alerter dan zijn tegenstander en schoot dankbaar de rebound binnen, 1-1. Quick Boys bleef hongerig en kort daarna was het Jukka die vanaf links zijn tegenstander uitkapte, de bal voor rechter legde en vervolgens de bal strak en onhoudbaar in de verre hoek joeg, 2-1. Ook na de voorsprong bleven de jongens de druk er vol op houden en hierdoor kreeg Bo nog een mooie schietkans die hij nu wel met precisie afrondde, waardoor de eindstand op 3-1 kwam.

Tweede wedstrijd Quick Boys – W.I.K. 

De tweede wedstrijd betrof een clash tegen het Haagse W.I.K. uit de omgeving van het Zuiderpark. De stadse jongens lieten al snel zien dat ze met bravoure, praatjes en gogme alles in wilden gaan zetten om de Katwijkse dorpelingen uit hun spel te gaan halen. De JO9-5 had echter al kennis en ervaring bij het eerdere toernooi in Rijswijk opgedaan en de jongens konden zich dan ook prima wapenen tegen de “spelletjes” die gespeeld werden. Gijs en Ryan verdedigden bijna foutloos en vooral meedogenloos. Christian was stijlvol,  foutloos en retescherp. Tijs, Khai Jukka waren de rücksichtslose metervreters  en Bo en Dean hadden de taak om voorin vooral punctueel te zijn en zij moesten vooral als scherprechter dienen.

 
De krachtsverhoudingen waren snel duidelijk en Dean ontfermde zich over een corner nadat het eerdere schot van Gijs maar half gekeerd kon worden. Dean dribbelde bij onoplettendheid van de tegenstander snel in en joeg de bal keurig in de verre bovenhoek. Kort hierop was het Bo die door Christian diep werd gestuurd en deze nam de bal aan, dribbelde een paar meter door en knalde de bal vervolgens ook hoog en onhoudbaar tegen de touwen. De Haagse formatie gooiden er wat protesten uit maar gaven niet op. Uit de tegenaanval die ontstond brak de tegenstander over rechts door en deze schoot de bal diagonaal hard en zuiver langs Christian. Het jagen op de gelijkmaker was nu begonnen maar door fair en meedogenloos te verdedigen, uitmuntend te keepen hard te werken bleef Quick Boys keurig overeind. Het laatste woord was dan ook voor Bo die dankbaar gebruik maakte van de geboden ruimte. Met een beauty werd de zege veilig gesteld en kon de 3-1 eindstand genoteerd worden.
 

Derde wedstrijd Quick Boys – Valken’68 

De laatste wedstrijd was wederom een finale. Quick Boys stond op dat moment met de volle buit uit 2 wedstrijden bovenaan en mocht zich opmaken voor de laatste test, tegen het thuisspelende Valken ’68 dat op dat moment met 4 uit 2, tweede stond. Valken moest dus winnen en Quick Boys had aan een gelijkspel genoeg om de cup in ontvangst te nemen. Voorafgaande aan de wedstrijd werden gesprekken opgevangen dat de Valken 2 toppers hadden geregeld om deze clash in winst om te kunnen zetten.
 
De Katwijkse trots ging uiteraard gewoon van eigen kracht en de teamspirit uit. De jongens waren tot op het bot gemotiveerd en klapten er direct vol op. Het was al snel duidelijk wie er bij Valken voor het verschil moesten gaan zorgen en de tactiek werd hier snel op aangepast. Jukka werd opgeofferd om de linksbuiten van Valken te neutraliseren en Bo moest voorin de laatste man kort dekken en hem bovendien in de omschakeling gek maken. De tactiek werkte als een jekko. Bo kreeg de eerste grote kans en faalde wederom oog in oog met de keeper niet. Kort hierop was het Jukka die zich vanaf de linkerkant vrij speelde, om vervolgens a la Gakpo in zijn beste dagen de bal in de rechterkruising krulde. Valken bleef echter zelf ook sterk en kort na de 2-0 was het nu de Valken die de bal onhoudbaar langs Christian wist te poeieren. De druk van Valken werd opgevoerd maar wederom stonden Christian, die meerdere kanonskogels openlijk simpel klemvast pakte en Ryan en Gijs keurig hun mannetje. Beide verdedigers waren bijna klinisch en schitterden achterin. Het blauw witte shirt werd dan ook door een ieder met trots gedragen en hier was duidelijk reclame voor de sport aanwezig. Toen de stormfase van Valken iets ging liggen was het Dean die hongerig de bal in ontvangst nam, die vanuit achter keurig na voren werd gepast. Dean heeft een goeie trap in de benen en liet dit zien ook. Met een droge knal liet hij de keeper kansloos en was de zege en toernooiwinst eigenlijk al binnen. Het laatste woord van de wedstrijd was voor Valken die nog voor de aansluitingstreffer zorgde maar het hoogste woord was voor Quick Boys JO9-5 die met een 3-2 winst wederom de volle buit en de tweede cup in ontvangst kon nemen.
 

Proficiat gasten!