Jong Quick Boys toont veerkracht

Op zaterdag 20 april stond de lastige uitwedstrijd in Beverwijk tegen Jong DEM op het programma voor Jong Quick Boys. Het werd een waar spektakel waarbij Jong Quick Boys in de blessuretijd de overwinning veiligstelde.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd om 12:45, met een stevige wind die pal over het veld stond. Jong Quick Boys begon de eerste helft met de wind tegen, maar speelde ondanks dat een prima eerste helft en creëerde de grootste kansen. Jong Quick Boys leek op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd. Toch was het Jong DEM dat in de 26e minuut de score opende, na een afgeketst schot dat de keeper kansloos maakte (1-0). Jong Quick Boys creëerde direct daarna een paar kansen, maar het was Jong DEM dat een corner in één keer binnenschoot, waardoor Jong Quick Boys met een 2-0 achterstand de rust in ging.

In de tweede helft zette Jong Quick Boys alles op alles om de aansluitingstreffer te maken. Met de wind in de rug zette de ploeg Jong DEM volledig vast. Na 56 minuten wist Daan Luyten de bal in de rebound binnen te schieten, waardoor het 2-1 werd. Het geloof in een comeback was terug, maar Jong DEM leek opnieuw te scoren, gelukkig voor Jong Quick Boys werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

In de 70e minuut kreeg Mylan Schaap een rode kaart na een overtreding, waardoor Jong Quick Boys met tien man verder moest spelen. Ondanks de man-minder-situatie bleven ze vechten en toonden ze karakter. De wedstrijd bereikte een hoogtepunt in de 86e minuut, toen Jarno Slootweg de 2-2 wist te scoren met een schot in de verre hoek. Het gelijkspel voelde al als een overwinning, maar Jong Quick Boys was vastberaden om voor de winst te gaan.

In de 94e minuut was het uiteindelijk Jeffrey Fielemon die met een krachtig schot in het zestienmetergebied de winnende goal maakte (2-3). De vreugde-explosie die daarop volgde bij iedereen die Jong Quick Boys een warm hart toedraagt, was enorm. Vrijwel direct daarna floot de scheidsrechter af voor het eindsignaal en kon de zwaar bevochten overwinning worden gevierd.

Een uitzonderlijk resultaat van Jong Quick Boys. De ploeg heeft eerder een 2-0 achterstand omgedraaid, maar deze wedstrijd was bijzonder omdat ze dit met een man minder deden en alsnog de drie punten binnenhaalden.

De komende twee weekenden heeft Jong Quick Boys vrij. Daarna reizen ze zaterdag 11 mei af voor de mini-amateurklassieker tegen Jong IJsselmeervogels. Jong IJsselmeervogels staat op de derde plaats, drie punten achter Jong Quick Boys.
De aftrap is gepland om 12:00 uur aan de rode zijde van de Westmaat. De wedstrijd zal uitmaken of Jong Quick Boys hun koppositie kunnen behouden, terwijl Jong Zeeburgia, de huidige nummer twee, een wedstrijd minder heeft gespeeld en twee punten minder heeft dan Jong Quick Boys.