JO14-1 maakt hattrick aan kampioenschappen compleet

De JO16-1 en de JO15-1 waren hen al voor gegaan, maar eindelijk brak het moment voor de JO14-1 ook aan; de langverwachte kampioenswedstrijd tegen Die Haghe! De weg naar deze finale kende enkele gedenkwaardige wedstrijden. Wat te denken van de krakers tegen de Krombewoners? Tweemaal een zenuwslopende strijd met twee overwinningen. De thuiswedstrijd tegen F.C. Lisse: een overtuigende 7-2 overwinning tegen de directe concurrent voor de titel. En dan de thuiswedstrijd tegen de andere concurrent, Nootdorp, die in winst werd omgezet. Nieuw Zuid bleek een onneembare vesting, want alle thuiswedstrijden werden gewonnen.

Altijd stonden de jongens op het veld, vastberaden om samen als team te strijden. Als het even niet lukte, toonden ze veerkracht, hielden ze de kop omhoog en probeerden ze het opnieuw.
Week in, week uit werkten ze, onder de bezielende leiding van trainer Willem en zijn assistenten, hard om elke keer beter te worden. Afgelopen zaterdag kregen de jongens de kans om hun ontwikkeling te bekronen met een kampioenschap in de 5e divisie.

In de kleedkamer was er dit keer iets meer wedstrijdspanning voelbaar dan gebruikelijk, maar tijdens de bespreking werd opnieuw besproken hoe het team wilde voetballen. Met een krachtige “COME ON BOYS!!!” betraden de jeugdige talenten het veld en voerden een intense warming-up uit, waarbij de jongens alles gaven om doelman Martijn te passeren bij het afronden. Na nog een kort praatje van de staf begon de wedstrijd.

Na enkele minuten creëerde Kyllian een goede kans en schoot de bal vanaf de hoek van het 16 metergebied op doel, waarna deze net boven de kruising op de lat uiteenspatte. Dat was een veelbelovend begin! In het vervolg bepaalde Quick Boys de wedstrijd en het tempo met verzorgd spel, waardoor de felle middenvelders van Die Haghe tot lange ballen werden gedwongen welke een prooi waren voor de verdedigers. Die Haghe moest stug verdedigen, en dat deden ze goed. Het bleek moeilijk om een opening in de defensie te vinden, en de eerste helft eindigde zonder grote kansen voor beide teams.

De tweede helft gingen de boys vlammend van start en werkten keihard om een goal te scoren. Na een paar minuten passeerde Cas zijn tegenstander, legde de bal vanaf de achterlijn terug op de perfect gepositioneerde Kyllian die de bal net over schoot. De stand bleef 0-0, wat voldoende was voor het kampioenschap, maar een doelpuntje zou wel fijn zijn voor een wat rustiger gevoel. Quick Boys hield het initiatief en bleef de aanval zoeken. Na 20 minuten in de tweede helft kreeg Cas het plots op zijn heupen en startte vanaf de rechterkant een dribbel, passeerde zijn man en legde met links de bal in de verre kruising: 0-1!!! De spelers, de staf en de ouders konden eindelijk opgelucht juichen. Wat een heerlijke goal en wat lekker dat er een marge was.

De jongens gingen door met aanvallen en na een paar minuten was het weer raak. Gert, Xavi en Owen combineerden op de rand van de 16, waarna Xavi vanaf 20 meter met een perfect geplaatst schot de keeper verschalkte: 0-2!!! De druk was eraf, nog een klein kwartiertje en dan kon het feestje gevierd worden.

Toch dacht Die Haghe daar anders over. Zij werden meer en meer gevaarlijk vanuit dode spelmomenten, waarbij Quick Boys met man en macht moest verdedigen. En dan was het toch ineens raak: vanuit een vrije trap kwam de bal bij de tweede paal in een scrimmage, voor de voeten van een speler van Die Haghe die alert binnenschoot: 1-2. Zij gingen er plots meer in geloven en wisten zelfs nog de 2-2 te maken.

De laatste minuten waren intens, maar met vereende krachten wisten de jongens zoals vaker dit seizoen de druk te weerstaan en sleepten het gelijkspel binnen. Groot was de ontlading toen de scheidsrechter eindelijk floot voor het einde van de wedstrijd. Het kampioenschap was binnen!

Op het veld werd de kampioensschaal uitgereikt in het licht van de meegebrachte fakkels, en samen met de ouders werd het feestje gevierd. Wat hadden ze dit verdiend! Week in, week uit, in weer en wind was er fanatiek getraind, en nu beloonden ze zichzelf met de titel. Dat gingen ze ook nog vieren op de club. Terug op Nieuw Zuid waren er mooie woorden, een aardigheidje, en een supergoed smakend patatje. Wat een mooie afsluiting van het eerste deel van het seizoen! Op naar de 4e divisie om te laten zien hoe goed ze konden voetballen, met plezier, passie en strijd.