JO15-1 haalt felbegeerde titel binnen!

Afgelopen zaterdag stond de kampioenswedstrijd van JO15-1 op het programma, uit tegen Quick. Bij winst was het raak voor onze mannen , bij verlies ging Quick er met de titel vandoor, en bij een gelijkspel zou Sparta de lachende derde zijn. Een zinderende ontknoping van een intense competitie.

De wedstrijd, gespeeld op Sportpark Nieuw Hanenburg, begon vroeg om 8:30 uur en trok veel publiek, zowel van de thuisclub als van Quick Boys.

De blauwwitten begonnen furieus aan de wedstrijd; prima combinatiespel en druk naar voren.  Binnen een paar minuten opende Quick Boys de score met een prachtige vrije trap van Ilyes Selmi buiten de 16. Quick kreeg daarna een grote kans dichtbij het doel, maar de bal vanuit de scrimmage ging naast. Spaarzame aanvallen van de thuisploeg leidde tot een onterechte vrije trap op een mooie, maar die ging er gelukkig niet in.

Vervolgens verdubbelde Quick Boys de voorsprong tot 0-2 na een uittrap van keeper Niels de Haas. Een mooie aanname van Ilyes Selmi op het middenveld werd gevolgd door een prima diepe bal op Boele van der Sman. Deze schoof  de bal beheerst onder de uitkomende keeper door. Ondanks kansen over en weer, eindigde de eerste helft met een 0-2 voorsprong voor Quick Boys.

De tweede helft bracht intensiteit van beide ploegen. Eén aanval over links van een fel doorgaande Boyd Haasnoot, leidde tot een uitstekende voorzet op Tony Tanago. Helaas lepelde deze de bal bij de tweede paal over. Vervolgens was daar een grote kans voor Quick, maar keeper Niels redde prima. Een kopbal van Quick belandde vervolgens op de lat.

De grootste kans ontstond toen weer Ilyes Selmi onderschepte en linksbuiten Boyd Haasnoot lanceerde. Helaas voor de blauwwitten stopte de keeper zijn inzet. Quick counterde direct vanuit die situatie en scoorde de aansluitingstreffer, 1-2.

De wedstrijd golfde op en neer met kansen aan beide zijden en groeiende zenuwen in beide teams. Niels de Haas redde enkele keren in de slotfase en Quick kreeg nog een goede kans met een hard schot voorlangs. , Uiteindelijk na 5 minuten blessuretijd ging de overwinning en het kampioenschap naar Quick Boys.

Zo pakten de boys pakten eindelijk die felbegeerde titel. Vanaf januari wacht dus de 4e divisie waarbij het nu nog de vraag is of de reis richting Roda JC en FC Eindhoven of richting FC Emmen en Be Quick gaat.