Quick Boys JO16-1 overtuigend kampioen 5de divisie

Onder leiding van trainer Roy van Kesteren begon Quick Boys JO16-1 in september aan de competitie in de 5de divisie D. Vorig seizoen maakten de blauwwitten (toen als JO15-1) onder dezelfde trainer al indruk. Toen werd het kampioenschap op doelsaldo net aan gemist (Barendrecht was de gelukkige), maar werd de bekerfinale tegen datzelfde Barendrecht dik verdiend met 5-1 gewonnen.

De verwachtingen voor het nieuwe seizoen waren daarom hoog. Strijden om het kampioenschap was het doel, waarbij er stevige concurrentie werd verwacht van SV Hoofddorp JO16-1 en Koninklijke HFC JO16-1. In de eerste competitiewedstrijd uit bij SV Hoofddorp werd direct een tik uitgedeeld. Ondanks dat de blauwwitten een groot deel van de wedstrijd met 10 man verder moesten (door een snelle rode kaart) werd er knap met 0-1 gewonnen. Daarna volgden nog 5 overwinningen op rij en lag de ploeg vol op titelkoers. Pas in de 7de wedstrijd werd er puntenverlies geleden, tegen concurrent Koninklijke HFC werd er 0-0 gelijk gespeeld. Daarna ging de zegenreeks onverminderd voort.
De cruciale uitwedstrijd tegen Koninklijke H.F.C. eindigde opnieuw in 0-0, maar tijdens de wedstrijd waren de blauwwitten de bovenliggende partij. Helaas werd de ploeg twee penalty’s onthouden en kreeg de ploeg ook nog een onterechte rode kaart.

Ondertussen morste de concurrentie de nodige punten en was de voorsprong van de blauwwitten al dusdanig opgelopen dat twee wedstrijden voor het einde van de competitie op een overtuigende manier het kampioenschap werd behaald. Op 25 november werd uit bij Voorschoten’97 (0-4 winst) een plaats naar de 4de divisie afgedwongen. Het doel was nu nog om proberen ongeslagen kampioen te worden, maar in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen SV Hoofddorp werd er in de stromende regen voor het eerst sinds bijna een jaar weer eens een competitiewedstrijd verloren (3-4).
Het mocht de pret natuurlijk niet drukken. Op overtuigende wijze is Quick Boys JO16-1 kampioen geworden van de 5e divisie en wacht na de winterstop de uitdaging om in de 4de divisie te voetballen op een nog hoger niveau. Die uitdaging wil de blauwwitte brigade van Roy van Kesteren en leider Kees van Rijn graag aangaan.