JO11-7 geeft Rijnsburgse Boys JO11-3 het nakijken

Na de verliespartij van de boys van de JO11-7  van vorige week, ondanks uitstekend spel, werd vandaag de strijd aangegaan met Rijnsburgse Boys JO11-3. Een onvervalste derby op eigen veld. Om 12.15 uur stipt was de aftrap voor deze kraker, onder de uitstekende leiding van Jaap Houwer. Helaas misten de jeugdige blauwwitten Luc Varkevisser vanwege ziekte en hadden was topscorer Thijs uitgeleend aan de JO11-6, die naast hen ook tegen Rijnsburgse Boys speelde op het zelfde tijdstip.
Er werd gestart met Sven in het doel, Thom, Koen en Leonard achterin; Julian en Bram op het middenveld, voor de aanvoer naar hun aanvallers Rick en Leco. Natuurlijk niet te vergeten super-sub Luc Remmelzwaal onder de paraplu.

Vanaf minuut 1 begonnen de boys uitstekend aan de wedstrijd waar ze, in tegenstelling tot een paar weken terug, de duels niet uit de weg gingen. Keer op keer zaten 1, maar vaak 2 tot 3 van de  jongens fel op de bal zodra de tegenstanders probeerden op hun helft te komen.
Het mocht dan ook geen toeval zijn dat er, uit een onderschepping op het middenveld van Julian, gescoord werd. Julian boekte flinke terreinwinst richting de aanvallers en leverde
uitstekend af aan de vrijstaande Leco die de 1-0 binnenschoot.
Bij Rijnsburg sloop de twijfel in de ploeg. Nog eens 5 minuten later werd de score verdubbeld, via een geweldige pass van Thom kon Leco de 2-0 binnenschieten.

Het tweede kwartier werd de ingezette lijn goed doorgezet, met super-sub Luc in het veld in plaats van Rick. Waar mogelijk werd Rijnsburgse Boys goed afgejaagd. Gesterkt door de wind in de rug, werd Rijnsburg niet toegestaan om van de eigen goal af te komen. Elke lange bal was een prooi voor Bram en Julian, en achterin waren Thom en Leonard niet te passeren. Leco, die zeer effectief met zijn kansen omging, scoorde vervolgens de volkomen terechte 3-0. Tijd voor de rust, die niet al te lang duurde vanwege het regenachtige weer.

Scheidsrechter Jaap liet de ploegen van kant wisselen, en Bram werd gewisseld voor Rick. Deze fase was overduidelijk de lastigste voor de jongens van de JO11-7. Windje tegen en een tegenstander die er een schepje bovenop deed. Blijkbaar waren de Rijnsburgers nog niet 100% verslagen, en zo was Sven hard nodig om de eerste mogelijkheden van Rijnsburg af te slaan.
Helaas kon Sven de 3-1 niet voorkomen en er kroop wat twijfel in de ploeg bij Quick Boys. Ze moesten even overleven in deze fase en het spel weer zo simpel mogelijk spelen: balbezit houden en vooruit het geluk opzoeken. Dat lukte gedurende het derde kwartier goed en zo werd, zonder al te grote problemen, de laatste break bereikt met een 3-1 voorsprong.

In de vierde break kwam Bram erin voor Koen, en moest de klus worden geklaard zonder Koen de kanjer achterin. Rick schoof hierdoor naar achteren en kon zijn aanstekelijke energie kwijt op zijn tegenstander, welke geen leven had met deze mister-Duracell in zijn nek.
Samen met Luc Remmelzwaal knokte hij duels uit, waar de andere jongens in meegingen. Uit een verdiende corner werd dan ook de 4-1 door Bram binnen gewerkt met een kopbal (!!!)
Dit bleek de bevrijdende treffer te zijn en ging het kaarsje bij Rijnsburg sneller uit dan menig ander vuurtje. De partij werd, in slechte weersomstandigheden dus gewonnen. Een knappe prestatie van de JO11-7!

Toen bleek dat Thijs op het veld naast hen, de JO11-6 met meerdere goals naar de overwinning had geholpen, kon het helemaal niet meer op! Twee keer winst op Rijnsburgse Boys een groot feest in de kleedkamer was het logische gevolg! Knap gedaan Boys!