Jong Quick Boys sluit 2023 winnend af

Op zaterdag 9 december speelde Jong Quick Boys de laatste wedstrijd van 2023. Jong Quick Boys reisde af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Jong Spartaan ’20. De Spartanen waren overigens ook de tegenstander tijdens de eerste speelronde van deze najaarscompetitie, toen wist Jong Quick Boys met 4-2 te winnen op Sportpark Nieuw-Zuid.

Eerste helft

Om 13:15 stonden beide ploegen aan de aftrap voor de 1e helft. De weersomstandigheden lijken helaas standaard te worden op zaterdag, namelijk veel regen en wind. Jong Quick Boys begon prima aan de wedstrijd en was voetballend de bovenliggende partij. Echter lukte het niet om tot het doel van Jong Spartaan ’20 te komen. Gaande weg de eerste helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, Jong Quick Boys had grotendeels de bal, maar het baltempo lag iets te laag om echts iets te forceren. Een aantal mogelijkheden kreeg Jong Quick Boys wel en Jeffrey Fielemon zag onder andere zijn doelpunt afgekeurd worden door een vermeende handsbal die vooraf ging. Beide ploegen gingen daarom ruste met een 0-0 gelijke stand.

Tweede helft

Jong Quick Boys voerde de druk in de tweede helft nog verder op en het spelbeeld speelde grotendeels af op de helft van Jong Spartaan ’20. Jong Quick Boys kreeg diverse schotkansen maar het ontbrak aan de scherpte om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Nadat Jong Quick Boys de lat had geraakt was het vervolgens Jong Spartaan ’20 die de grootste kans van de wedstrijd kreeg.
Een aanvaller van Jong Spartaan ’20 kon één op één met keeper Bram Oskam. In de aanval onderscheidde Bram zich en wist met een prima redding de stand op 0-0 te houden. Jong Quick Boys ging vervolgens op jacht naar een doelpunt. Het leek uiteindelijk uit te gaan lopen op een gelijk spel maar in de slotfase wist Jong Quick Boys toch op voorsprong te komen, Zakaria El Kachati kon in de 90e minuut diep gestuurd worden en wist één op één met de keeper de bal overtuigend binnen te schieten en zo de stand op 0-1 te zetten. In de slotminuten werd er niet meer gescoord waardoor Jong Quick Boys het jaar 2023 winnend afsloot.

Volgende wedstrijd:

De overwinning betekend dat Jong Quick Boys met een goed gevoel kan opladen voor de tweede seizoenshelft. Zaterdag 20 januari 2024 start de voorjaarscompetitie, een nieuwe competitie waarbij Piet van Duijn de staf komt versterken als hoofdtrainer. Piet is een bekend gezicht op Nieuw Zuid en met zijn jarenlange ervaring in het trainersvak is Piet een gewenste aanvulling voor de tweede seizoenshelft.