JO9-5 geeft Quinn afscheid in stijl op de Krom

Op deze zaterdag 9 december stond er voor de jongens van de JO9-5 alweer de laatste officiële wedstrijd van 2023 op de kalender. Deze zaterdag moest in meerdere opzichten een bekroning gaan worden van een goede eerste seizoenshelft. Hoe mooi is het dan om op de Krom, in het hol van de leeuw, deze tegenstander in de derby te kunnen muilkorven. Bovendien was het DE kans om ons te revancheren van één van de weinige nederlagen die hier eerder geleden werd (4-0). Naast de tegenstander was er nog iets dat veel belangrijker is voor de eigen jongens. Quinn, onze vaste keeper, speelde vandaag zijn laatste wedstrijd in het blauw wit en zal de club vanwege een verhuizing richting de Veluwe vaarwel gaan zeggen. Quinn kreeg carte blanche qua wensen in zijn laatste wedstrijd. Hij wilde graag starten als keeper en daarna in de spits gaan beuken en zo geschiedde.

Met Quinn in de goal en verder een voltallige selectie startte de jongens met 2 opdrachten, Genieten en Quinn de winst in zijn mogelijk laatste derby bezorgen (je weet nooit wat de toekomst brengt). Het team dat steeds meer vastigheid lijkt te gaan krijgen begon met Jukka en Ryan achterin. Christian en Khai op het middenveld en Bo als in de spits. De Noorderlingen leken overweldigend door het surplus aan kwaliteit, gogme en kracht wat bijna achteloos het veld in werd gestuurd, wetende dat Tijs, Luuk en Gijs nog als verse krachten aan de zijlijn stonden warm te draaien. Direct na het fluitsignaal was het duidelijk dat de jongens in het blauw wit net iets feller en slimmer in de duels waren. De bal was dan ook meer op de helft van Katwijk te vinden maar tot grote kansen leidde dit in eerste instantie niet. Enkele schoten van zowel Bo als Christian mistte net de precisie die nodig was om het netje te doen bollen.

Vervolgens leek de bal na weer een aanval ongevaarlijk uit te rollen. Khai zag echter zijn kans schoon en dribbelde snel en kort het veld in voordat er een Katwijker in de buurt was om hem het spelen moeilijk te maken. Hij zag vervolgens ook nog de tijd en ruimte om uit te halen en liet zo de keeper van Katwijk kansloos, 0-1. De spreekwoordelijke beer was los en Jukka stoomde niet lang daarna op vanuit de verdediging om de druk hoog te kunnen houden. Met zijn schot heeft hij bovendien de opdracht om wanneer het kan ook het vijandelijke doel onder vuur te nemen. In het lijstje mooie doelpunten stond zijn naam al, maar deze mocht er ook weer wezen. De bal verdween, nadat Jukka deze een voorwaartse had gegeven, in de rechterbovenhoek en zo stond de 0-2 op het bord.

De honger was nog niet gestild en Ryan die achterin startte leek niet te houden. Hij stoomde veel van achteruit op naar voren en bleef daar dan ook, iets te vaak dan wat de trainers zouden willen zien, hangen. Voor de bezetting op het veld niet ideaal maar hij zorgde er ook voor dat hij op de juiste tijd op de juiste plaats stond om het Katwijk doel onder vuur te nemen. Hij bracht de 0-3 op het bord en hier was op dat moment niets op af te dingen.

 

Tijd voor een peptalk maar ook voor gemakzucht… Verse krachten kwamen het veld in en kort na de rust was het de nieuwe stormram in de spits, Luuk die onverzettelijk de verdedigers angst inboezemden. Bij één van deze aanvallen zag de Katwijkse verdediger geen andere uitweg dan de bal met een opstomende Luuk in zijn rug het eigen doel in te werken. 0-4! Kat(wijk) in het bakkie was de gedachte en op 70% moet het ook wel kunnen. De verdediging leek zoek en Katwijk kreeg door gemakzucht van de eigen jongens steeds meer ruimte en kansen. Het was dan ook niet gek dat de 1-4 op dat moment viel. Het was echter weer de onverzettelijkheid van Luuk die ervoor zorgde dat Katwijk weer een doelpunt bij kon schrijven. Niet 2-4 maar 1-5 was het resultaat. Weer in eigen doel en weer door storend werk van de goedlachse Katwijkse bulldozer. Luuk kon er de humor wel van inzien. Nog voor rust was het Katwijk die de spanning enigszins terug bracht en zo was het met 2-5 limotijd.

Quinn wilde graag de tweede helft in de spits afsluiten en zo mocht stand-inn Christian weer de handschoenen aantrekken. Met Gijs en Jukka achterin stond de basis weer redelijk maar na wat aftasten en met een nieuwe veldbezetting was het Katwijk die zich terug in de wedstrijd knokte, 3-5. Katwijk werd wat sterker en bij Quick Boys leek een rommelige fase aan te breken.

Was het de spanning, de focus, soms kun je er de vinger niet op leggen maar de oren en ogen om posities vast te houden en rust aan de bal te brengen was even ver te zoeken. Quinn werkte echter als een paard voorin en na enkele net niet schoten zag hij wederom zijn kans schoon om het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Voordat hij uit wilde halen werd hij echter ongelukkig en onreglementair naar de grond gewerkt, met een strafscop tot gevolg. De keeper keerde echter koeltjes de penalty die door Quinn zelf genomen werd. Quick Boys was gelukkig niet van slag en richtte de rug weer. Op wilskracht was het Luuk die nu wel uit een scrimmage zelf zijn voet als laatste tegen de bal zette en dus zo de marge met 3-6 weer naar drie bracht.

Hierna was het woord weer aan Jukka die van afstand weer een bal het doel in jaagde. 3-7. De buit leek binnen en ondanks dat Katwijk nog 2x scoorde leek de zegen niet meer in gevaar te komen. Bij 5-7 was het laatste woord (hoe kan het ook anders…) aan Luuk. Met 5-8 is de derby nu weer blauw wit gekleurd en kon zo het afscheid van Quinn opgeluisterd worden met een gouden randje.

Na afloop kreeg Quinn van zijn ploeggenoten nog een gesigneerde bal en wat lekkers mee als aandenken. We wensen Quinn heel veel plezier bij zijn nieuwe club en uitdaging!