JO9-5 flink op stoom

Zo vlak voor pakjesavond mochten de jongens van Quick boys J09-5 het thuis opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Valken ’68. Iedereen was gelukkig weer aanwezig en dus kon er met drie wissels flink gerouleerd worden. Het team, dat geen last leek te hebben van de kou en Sinterklaas, had er in ieder geval zin in en zo kon er net na half 10 worden afgetrapt.

Het begin was even aftasten met wat kleine kansen over en weer. Quinn die de eerste helft als keeper startte moest zich direct een paar keer strekken. Hij pakte hierbij twee onmogelijke ballen maar bij de derde poging was het toch Valken ’68 die de score van de dag opende. De kop was eraf en het Sint thema kon van stal gehaald worden. Het tegendoelpunt bleek gelukkig niet vijandelijk te werken maar de jongens leken er alleen maar peper(noten) van in hun spreekwoordelijke te krijgen.

Er werd met mooie pasjes gestrooid en ineens was er geen kruid(noot) tegen de blauw witte stoommachine opgewassen. Er was 1 speler die vooraf de opdracht mee had gekregen om ook eens zelf te schieten als dit kon. Deze verdediger die een geweldig schot in de benen heeft, was geen vreemdeling die verdwaald was zeker, maar nu kent iedereen bij Valken’68 zijn naam: Jukka zag kort na de 0-1 zijn kans schoon en schoot van een meter of 20 afstand op doel. De bal daalde op tijd en plofte door de schoorsteen en via de lat achter de lijn binnen.
De blauw witte Pietjes waren allemaal hongerig en gelukkig had iedereen de juiste schoenen op tijd weer om de voeten gebonden. Luuk die als gelegenheidsspits startte frommelde kort hierna de 2-1 binnen. Dit was direct de opmaat voor het kraken van de code van de kluis, “1401”.

De eigen jongens waren los en het leek of de tegenstander nu verstijfde van angst. Pasjes gingen in 1 keer van links naar rechts en voor Valken ’68 ging het ineens een beetje te “o zo snel”.
Na de 2-1 was het Bo die de 3-1 binnen schoot en nog voor rust was het Khai die de score verder opvoerde naar 4-1. Vier namen in het grote boek en daar kon nog wel meer bij. De posities werden dus gewisseld.

Christian mocht de tweede helft de handschoenen aantrekken om het Pietenhuis te verdedigen. Hij keepte een sterke wedstrijd en wat Valken ’68 ook probeerde, Christian was steeds te taai taai. De nieuwe keeppiet lijkt dus geboren!
De tactiek werd vervolgens wat omgegooid en Gijs en Ryan mochten in plaats van de verdediging nu wat meer naar voren toe. Deze kadootjes werden maar wat graag uitgepakt in de tweede helft. Gijs maakte snel een wereldgoal die in de kruising belande (5-1). Khai maakte kort hierna zijn tweede doelpunt. Hierna mocht Quinn de spitspositie in gaan nemen. Het veldspel was hij duidelijk nog niet verleerd want in de spits deed hij het ook prima. Met de juiste inzet passeerde hij makkelijk zijn tegenstanders en nam hij het vijandelijke doel snel meerdere malen onder vuur. Het was dan ook niet gek dat Quinn de 7-1 binnen schoot en onder grote druk van diezelfde Quinn werkte Valken ’68 via een eigen doelpunt ook de 8-1 in het eigen doel.

De 9-1 kon nu niet uitblijven en als een ware precisiestrooier was het dus weer Quinn die dit doelpunt voor zijn rekening nam. 2,9 doelpunten in korte tijd dus, chapeau! De tiende moest in stijl van iemand met een T komen en dus was het Tijs tijd. Na een goede actie over de linkerflank schoot hij, a la Gakpo, mooi binnen. De stoomboot was nog op ramkoers en Gijs was nog zo hongerig als een leeuw. Zijn tweede van de morgen dus. 11 doelpunten maar voor hele mooie is altijd nog meer ruimte in de zak.
Jukka liet zien dat hij niet alleen hard en zuiver kan schieten. Met een schitterend stiftje zette hij zijn naam achter het mooiste doelpunt van de dag. Ryan maakte vervolgens de 13-1 en bekroonde zo een goede wedstrijd ook met een goal. Het laatste woord was echter weer aan Jukka en zijn naam werd met een hattrick apart in het grote boek gezet. Het team gaat per week dus lekkerder spelen.

De trainers zijn trots op de mannen!