Jong Quick Boys geeft grote voorsprong alsnog weg

Zaterdag 2 december stond de thuiswedstrijd op het programma tegen Jong De Treffers. Tijdens de eerdere ontmoeting in Groesbeek ging de winst naar de thuisploeg in warme omstandigheden. Op de ranglijst ontlopen beide ploegen zich nauwelijks, de uitslagen zijn vergelijkbaar aan elkaar waarbij Jong De Treffers 2 punten meer heeft dan Jong Quick Boys. Een interessante ontmoeting tussen beide ploegen.

Eerste helft

Om 14:45 werd er op veld 2 afgetrapt voor de eerste helft. Jong De Treffers liet in de openingsfase zien dat zij een waardige tegenstander waren. Na de openingsfase was het vervolgens wel Jong Quick Boys dat voetballend een prima wedstrijd speelde. De grotere kansen waren dan ook voor Jong Quick Boys, zo zag onder andere Sten Schaap zijn schot op de paal belandden. Na 24 minuten was het dan wel raak voor Jong Quick Boys, het was Kai Oudshoorn die goed diep gestuurd kon worden en, 1 op 1 met de keeper, de bal binnen wist te schieten (1-0).

Het goede veldspel hield Jong Quick Boys vast na de voorsprong en het absolute hoogtepunt was daarbij de 2-0 in de 39e minuut. Jong Quick Boys begon de aanval vanuit keeper Bram en over meerdere schijven was het uiteindelijk Timo Pont, die de diepte ingestuurd kon worden door Daniel van Duijn, Timo hield het overzicht en gaf de bal breed op Juda van Velzen die de schitterende aanval binnen schoot. Jong de Treffers liet zich niet uit de weg slaan en leek vlak voor rust nog iets terug te doen maar het doelpunt werd afgekeurd. Met een terechte 2-0 voorsprong zochten beide ploegen de kleedkamers op, enige smet op de 1e helft was wel het vroeg uitvallen van Mylan Schaap

Tweede helft

In de tweede helft begon Jong Quick Boys prima aan de wedstrijd en was het na 53e minuten Timo Pont die de voorsprong zelfs op 3-0 wist te brengen. Na goed voorbereidend werk van onder andere Sten Schaap was de keeper te laat bij een dieptepass, waarbij Timo de bal achter de keeper wist te schieten. Met een riante 3-0 voorsprong ging Jong De Treffers op jacht naar eerherstel en wist het Jong Quick Boys moeilijk te maken. De hoge druk en alles of niets van de ploeg uit Groesbeek bracht zand in de Katwijkse moter.

Na 65 minuten werd het dan ook 3-1, vanaf dichtbij kon een aanvaller van Jong De Treffers de bal binnen schieten. De spanning was even later volledig terug nadat een goed genomen vrije trap van Jong De Treffers ook binnenviel in de 69e minuut (3-2). Met de minimale voorsprong had Jong Quick Boys het lastig, de 2 tegendoelpunten in paar minuten gaven vleugels aan Jong De Treffers. Jong Quick Boys hield wel lang stand. maar moest helaas in de slotfase toch buigen. In de 88e minuut kwamen de Groesbekers van dichtbij langszij en stond het 3-3. De slotfase werd er niet meer gescoord waardoor beide ploegen de punten deelde.

Volgende wedstrijd:

Het gelijke spel voelt voor Jong Quick Boys als verlies, na de ruime voorsprong is het extra zuur om deze in de slotfase alsnog uit handen te geven. Echter kan Jong Quick Boys terugkijken op een zeer verdienstelijke wedstrijd, met name het eerste uur heeft Jong Quick Boys prima veldspel laten zien met de 2-0 als mooiste teamprestatie. Echter duurt de wedstrijd 90 minuten en zal Jong Quick Boys zichzelf verder moeten ontwikkelen om deze wedstrijden uiteindelijk in winst om te zetten. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van 2023 en tevens de laatste van de najaarscompetitie. Jong Spartaan ’20 is de tegenstander, in Rotterdam zal er om 13:15 worden afgetrapt.