De JO15-1 leverde afgelopen zaterdag een intense strijd op het eigen Nieuw Zuid tegen koploper Sparta AV. De stakes waren hoog, met een punt verschil in het voordeel van de tegenstander die de koppositie bekleedde.

De wedstrijd begon met veelbelovende kansen voor Quick Boys. Boyd Haasnoot, in samenwerking met Sem Ouwehand en Vince Haasnoot creëerde vroege dreiging. Echter, een moment van ongeluk bracht Sparta AV op voorsprong, toen een fout van keeper Martijn Haasnoot leidde tot een openingstreffer. Een snelle counter resulteerde even later in een tweede treffer voor de bezoekers, waardoor Quick Boys tegen een 0-2 achterstand aankeek.

Desondanks vocht Quick Boys terug. Vince Haasnoot wist zich langs de achterlijn te worstelen en leverde een cruciale voorzet af, die resulteerde in de aansluitingstreffer van Boele van der Sman. De gelijkmaker volgde snel daarna, met Boele die de aanval opzet en Boyd Haasnoot aanspeelde, waarna Boele zelf de rebound binnen tikte, nadat de Sparta keeper het schot van Boyd niet kon klemmen. Helaas slaagde Sparta AV voor rust erin opnieuw op voorsprong te komen met een lage vrije trap op rechts vanaf de rand strafschopgebied.

Gelijkmaker direct na rust

Quick Boys liet zich echter niet uit het veld slaan en vlak na rust kreeg Boele van der Sman de kans om de bal diagonaal binnen te koppen uit een hoekschop om zo de stand op 3-3 te brengen. Daarmee zette de sterke middenvelder een onvervalste hattrick op z’n naam. Vlak erna creëerde Vince Haasnoot een grote kans uit een corner, maar de keeper van de bezoekers stond zijn mannetje. Keeper Martijn, aan de andere kant, maakte een uitstekende redding op een krachtig schot van binnen de 16. Zo golfde het spel op en neer.

Het was uiteindelijk Vince Haasnoot die Quick Boys de langverwachte voorsprong gaf. Na een sterke individuele actie van Boyd op de linkervleugel, waarbij hij de bal bij Vince Haasnoot kreeg, draaide de spits uitstekend weg van zijn verdediger en vuurde een hard schot af dat het net deed bollen.

De 4-3 voorsprong werd vervolgens met hand en tand verdedigd en uiteindelijk over de streep getrokken. Dit toch grote frustratie van de bezoekers, want nog leidde tot een schandalig opstootje met spelers en ouders van de bezoekende ploeg.

Finale!

Met koppositie in handen gaat Quick Boys JO15-1 nu op weg naar de laatste cruciale wedstrijd tegen Quick. Een echte finale want de club uit Den Haag staat op een gelijk aantal punten, met een minder doelsaldo. Een overwinning in de komende wedstrijd van zaterdag 9 december is genoeg om te blauwwitte tot kampioen te kronen. De spanning stijgt voor wat een beslissende confrontatie belooft te worden.

Alle foto’s van de wedstrijd.