JO9-3 boekt zwaar bevochten derby winst

Op de eerste echte winterse zaterdag van het najaar 2023, met -3 graden op de thermometer, mochten de jongens van de JO9-3 om 08:30 uur aantreden bij en tegen Rijnsburgse Boys JO9-1. Een wedstrijd tegen een goede en bekende tegenstander, waarin altijd veel strijd wordt geleverd en met passie wordt gespeeld. Zo ook deze keer.

De teams waren aan elkaar gewaagd de blauw witte boys begonnen goed en gefocust aan de wedstrijd. Vandaag stonden afwisselend Mika, Jesse, Noah en Milan op doel. En hoe! Zij wisten op knappe wijze de Rijnsburgers van het scoren te houden. Er werd goed overgespeeld, verdedigd, vrij gelopen en het was wachten op de eerste goal. Maar terwijl we de druk opvoerden viel die eerste goal aan de andere kant. 1-0 achter. Gelukkig zetten onze jongens meteen weer aan en kon Milan scoren na een heerlijke uittrap van Mika;  1-1! De druk bleef hoog, Axel en Giovanni bleven jagen voorin en niet lang na de gelijkmaker kon Jesse met een mooie volley de 1-2 maken! Helaas werd er hierna alweer 2-2 gescoord en ook de 3-2 vloog om de oren.  Dit was dan ook de rust stand na een leuke eerste helft waarin beide ploegen kansen hadden.

In de tweede helft schoot Rijnsburg sterk uit de blokken en scoorde vrij snel met een bekeken schot de 4-2. Hierop kwam een fase waarin Noah als keeper niet te passeren bleek en de schoten van Rijnsburg onschadelijk maakte en hiermee ook zorgde dat onze jongens terug in de wedstrijd konden komen.
Dit gebeurde dan ook door de mooie goals van Ayden en Axel en zo stond de JO9-3 in het laatste kwart weer gelijk. Dan voel je al aankomen dat de winst binnen gehaald kan worden. En zo geschiedde; na een mooie opbouw wist Mats met een heerlijk schot de 4-5 op het scorebord te zetten en was de winst binnen bereik. De wedstrijd werd netjes uitgespeeld en het eindsignaal werd met veel gejuich ontvangen. Dit keer hadden wij de “men of the match” want dát waren Mika, Giovanni, Mats, Noah, Jesse, Milan, Axel en Ayden!