Pot vol goud voor Jong Quick Boys

Op zaterdag 25 november stond voor Jong Quick Boys de uitwedstrijd tegen Jong Alexandria ’66 op het programma. De ontmoetingen met de Rotterdammers zijn altijd enerverend. Dit seizoen stonden beide ploegen al twee keer tegenover elkaar. Op Sportpark Nieuw Zuid wist Jong Quick Boys te winnen met 3-2, terwijl de bekerwedstrijd in Rotterdam met 4-2 verloren werd.

Eerste helft

Om 12:15 stonden beide ploegen aan de aftrap. Zoals de trend van de afgelopen weken was, kwam het bij de aftrap met bakken regen uit de lucht vallen. Dit keer was de regen Jong Quick Boys goed gezind. Na 3 minuten spelen was het aanvoerder Matthijs Heeringa die een corner bij de tweede paal wist binnen te glijden en de stand op 0-1 bracht. Een goed begin voor de jeugdige blauwwitten, die zelfs na 6 minuten spelen de voorsprong verdubbelden. Het was Mylan Schaap die eerst zijn poging nog gered zag worden door de Rotterdamse keeper. In de rebound was Zakaria El Kachati alert en schoot hij binnen (0-2). Een fijn begin voor Jong Quick Boys, waarbij de regen ondertussen ook was gestopt. Dus was er sprake van een plaatselijke bui, waarbij het ook twee doelpunten regende voor Jong Quick Boys.

Na 11 minuten spelen deed Jong Alexandria iets terug aan de achterstand. Een vrije trap werd van richting veranderd en eindigde achter Timon Fikkert (1-2). Ondanks dat Jong Quick Boys een veldoverwicht had en meer balbezit, resulteerde dit niet in doelpunten. Jong Quick Boys ging met een minimale voorsprong de rust in.

Tweede helft

De tweede helft was wederom vanaf het begin aantrekkelijk. Allereerst kreeg Zakaria een kans om de voorsprong te vergroten, maar helaas was de redding van de keeper fraai op zijn inzet. Vervolgens was Jong Alexandria ook dichtbij, maar de poging van de Rotterdammers belandde op de buitenkant van de paal. In de 50e minuut kwam Jong Alexandria alsnog langszij. Wederom was het een schot dat geblokt werd en in het doel belandde (2-2). Met een 2-2 tussenstand was het aan beide ploegen de taak om voor de winst te gaan.

Jong Alexandria leek op voorsprong te komen, maar vlagger Tony van Duijvenbode wist de scheidsrechter te overtuigen van buitenspel. Na 70 minuten kwam Jong Quick Boys weer op voorsprong. Een schot van Timo Pont leek houdbaar voor de keeper, maar de keeper verkeek zich op de poging van Timo (2-3). In de slotfase bleef het spannend, en moest Jong Quick Boys het nodige uit de kast halen om de voorsprong vast te houden. Daniel van Duijn wist een poging vanaf de doellijn weg te werken, en doelman Timon Fikkert hield zijn doel schoon. In de laatste minuut verrichtte hij nog een belangrijke en goede redding. Zo won Jong Quick Boys de uitwedstrijd bij Alexandria.

Volgende wedstrijd:

Een zwaarbevochten overwinning voor een strijdbaar Jong Quick Boys met als beloning een pot vol goud aan het einde van de verschenen regenboog.
Volgende week komt Jong de Treffers op bezoek op Sportpark Nieuw Zuid. Beide ploegen ontlopen elkaar maar nauwelijks op de ranglijst, en de strijd zal gaan om de 4e plaats in de competitie. De aftrap staat gepland om 14:30 op veld 2.