JO15-1 verslaat FC Eindhoven bij debuut

Na de afgelasting van de vorige wedstrijd tegen Alexandria, was afgelopen zaterdag het moment van de eerste officiële wedstrijd sinds hun promotie naar de 4e divisie.

De thuiswedstrijd startte met een minuut stilte, een eerbetoon aan het overleden erelid en clubicoon Dirk van Duijn.

De ploegen leken vanaf het begin gelijkwaardig aan elkaar, met een sterke linksbuiten aan de zijde van FC Eindhoven en met gevaarlijke acties van de kant van Ilyes Selmi bij de blauwwitten, die een constante dreiging vormde voor de tegenstander. Een goede combinatie tussen Boyd en Ilyes resulteerde in een doelpunt, toen Ilyes goed doorging naar de achterlijn en Thijn de Cler de afgemeten voorzet met een fraaie boog in het net kopte. Een verdiende vroege voorsprong voor de thuisploeg. .De gelijkmaker viel nog voor rust uit een counter van FC Eindhoven, waarbij de aanvaller goed doorging en de bal over de uitkomende Niels wipte.

De wedstrijd bleef intens en Ilyes Selmi toonde zijn klasse met een indrukwekkende diepe bal op Tony, die alleen op het doel afkon en hard voorlangs schoot. Met de 1-1 stand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft waren het de bezoekers die al snel scoorden. Eén schot van grote afstand was onhoudbaar voor keeper Niels de Haas. Het zijn dan toch de blauwwitten die de druk opvoeren, met Ilyes Selmi aan het roer. Een snelle counter, waarbij de kleine spielmacher de diep gaande Tony Tanago vindt, leidt tot er. Grote kans, maar die gaat voorlangs.

Vlak daarna valt de 2-2 alsnog uit wederom een dieptebal van Ilyes Selmi op Tony Tanago, die goed doorgaat en binnenschiet. Gelijk volgt een prachtige combi, waarbij bal bij Boyd Haasnoot komt, deze is los van zijn tegenstander en schiet, maar de keeper redt geweldig.

Een paar minuten laten komen de boys weer op voorsprong als Job van Duijvenvoorde de corner voor het doel slingert. Vanuit de scrimmage voor het doel schiet Bram Harrison uiteindelijk binnen. Keeper Niels de Haas toont zijn klasse met een geweldige redding met de voet op een gevaarlijke aanval van de tegenstander. Het zijn de bezoekers die weer gelijkmaken als Julian Wagemaker een goede voorzet wil wegwerken, maar deze onfortuinlijk achter z’n goalie belandt. Binnen twee minuten krijgt FC Eindhoven op een nieuwe voorsprong, maar tot tweemaal toe weet keeper Niels de Haas op de lijn te redden.

In die fase krijgen beide teams kansen, maar Quick Boys weet deze beter te benutten. Eén vrije bal van Ilyes Selmi komt in het doelgebied, waar uiteindelijk Vince Haasnoot gedecideerd de 4-3 binnenwerkt.

Met nog twee minuten te gaan wordt Tony Tanago op weg naar het doel neergelegd. De Eindhoven verdediger kan met z’n tweede geel inrukken. Het is weer Ilyes Démi die de verantwoordelijkheid voor een vrije trap neemt om zijn uitstekende wedstrijd te bekronen met de 5-3. Vanaf een meter of 20 krult hij de bal prachtig in het doel. Eén mooie, terechte overwinning op het goed spelende FC Eindhoven.

Na deze overwinning is de focus nu op de volgende uitdaging tegen De Graafschap in Doetinchem. De BlauwWitten hebben laten zien dat ze klaar zijn voor de competitie in de 4e divisie.